Published On: vin, Iun 16th, 2017

Guvernul Grindeanu trebuie să se supună deciziilor luate de conducerea PSD

Evaluarea Guvernului Grindeanu este subiectul ce ţine capul de afiş în mass-media. Subiectul a fost abordat şi în cadrul conferinţei de presă susţinută de preşedintele PSD Târgovişte, primarul Cristian Stan şi deputatul PSD, Carmen Holban. Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) a avut loc miercuri, la Parlament, şi a durat peste 4 ore. Mai mult, a fost plină de discuţii intense şi reproşuri. Pentru prima dată în istorie, conducerea PSD a elaborat un document, care are peste 100 de pagini, şi în care critică neîndeplinirea de către propriul Executiv a unor măsuri promise în campania electorală. PSD şi ALDE au votat retragerea sprijinului pentru Guvernul Grindeanu, dar Sorin Grindeanu a anunţat că nu demisionează: „În urma analizei s-a constatat că ministerele au lucrat independent, multe dintre ele au avut întârzieri mari, ceea ce a însemnat o lipsă a coordonării care trebuia să o aibă primul ministru. S-au constatat întârzieri mari în calendarul de implementare a investiţiilor, opacitatea în actul guvernamental, neprezentarea publică a situaţiei existente la preluarea mandatului, neînţelegerea viziunii programului de către majoritatea celor împuterniciţi cu implementarea sa, ritm de implementare precar al măsurilor prezentate în programul de guvernare”, a afirmat deputatul PSD Dâmboviţa Carmen Holban.
Cristian Stan: Trebuie să respectăm deciziile care s-au luat la nivelul partidului
Preşedintele PSD Târgovişte, primarul Cristian Stan a subliniat faptul că în această situaţie, singura abordare obiectivă în concordanţă cu principiiile şi cu regulile care disciplinează organizarea unui partid politic, o constituie respectarea deciziilor luate la nivelul organelor colegiale de conducere. Primarul Cristian Stan a spus că-şi doreşte ca acestă situaţie să înceteze în cel mai scurt timp şi că decizia partidului a fost aceea de schimbare a actualei stări de lucru: „În primul rând aş reveni puţin la ideea evaluării, fiind prima dată când un partid face o evaluare a actului de guvernare şi mi se pare un lucru foarte sănătos. În al doilea rând trebuie spus că potrivit prevederilor constituţionale, Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului care este legitimat în urma votului de la alegerile parlamentare. Ca preşedinte al unei organizaţii locale, ca primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ, vreau să fac un apel la unitate, la o înţelegere clară a tuturor mecanismelor constituţionale care-şi produc efecte în aceste situaţii şi toată lumea trebuie să înţeleagă că ocupăm anumite funcţii cu sprijin politic”, a afirmat preşedintele PSD Târgovişte, primarul Cristian Stan.
Edilul social-democrat, Cristian Stan a subliniat ideea că acestă situaţie trebuie depăşită cât mai repede pentru că este în interesul comunităţilor, comunităţilor locale iar agăţarea de anumite funcţii nu reprezintă nicio soluţie.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>