Guvernul cumpără măşti pentru 1,1 milioane de persoane vulnerabile

Guvernul va distribui măşti de protecţie către aproximativ 1,1 milioane de persoane vulnerabile din punct de vedere al veniturilor, conform unei ordonanţe de urgenţă aflată pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Executivului. Valoarea alocată pentru aceste măşti, cu care de altfel va fi suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul în curs, este de 150 milioane lei.
Referitor la acest subiect, premierul Ludovic Orban a precizat: „Parlamentul, prin hotărârea de aprobare a instituirii stării de alertă, a mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii cu distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile, numai că procedura a fost complicată faţă de aceea pe care am gândit-o iniţial. De aceea, trebuie să aşteptăm ca administraţiile locale să transmită numărul de beneficiari pe fiecare localitate, acesta să fie centralizat de direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ, iar centralizarea finală se va face la minister. Abia după aceea vom şti exact ce cantitatea de măşti trebuie să achiziţionăm. Din estimările noastre ar fi vorba despre măşti de protecţie pentru aproximativ 1,1 milioane de persoane vulnerabile. De aceea, trebuie operaţionalizată măsura în viteză maximă şi impuse termene scurte autorităţilor locale şi DSP-urilor pentru centralizarea şi trimiterea datelor. Achiziţia măştilor de protecţia se va derula conform prevederilor din legea

55/2020, care ne permite termene scurte, transparent, la preţul cel mai mic, iar Ministerul Sănătăţii va asigura distribuţia”.
Referitor la persoanele vulnerabile, Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că, în 4 iunie va începe distribuirea către acestea a pachetelor de igienă corporală şi din 15 iunie – distribuirea pachetelor alimentare, acestea din urmă conţinând alimente produse în România. Este vorba despre 1.188.000 de beneficiari, pentru care au fost alocate din fonduri europene 225 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii montani vin cu recomandări pentru turişti

Odată cu redeschiderea traseelor turistice, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera sunt prezenţi în zona de responsabilitate din munţii Bucegi, pentru informarea şi îndrumarea turiştilor de a respecta în primul rând măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2, dar şi pentru a interveni în cazul producerii unor […]