GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI, DESTRUCTURAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Neamț (4), Dâmbovița (3), Iași (1) și Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, iar 3 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore.
Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite s-ar fi constitutit într-un grup infracțional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înființat 3 societăți comerciale, cu sediile în județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane.
Ulterior, membrii grupului infracțional ar fi solicitat de la agenții pentru ocuparea forței de muncă din județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, subvenții în baza unor prevederi legale.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei.
Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, până în prezent, au fost instituite măsuri asigurătorii, de aproximativ 1.988.351 de lei, sumă ce urma să fie încasată de membrii grupului infracțional.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare și 21.000 de dolari.
Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.
În baza probatoriului administrat, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani, din județele Neamț și Dâmbovița, au fost reținuți, pentru 24 de ore.
La activități au participat polițiști specializați în investigarea criminalității economice din județele Dâmbovița, Ilfov și Iași, luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Neamț și Dâmbovița, precum și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Borsetă cu acte, bani și telefoane înapoiată de jandarmii montani unui ploieștean

Datorită vigilenței de care au dat dovadă jandarmii montani de la Postul Peștera, aflați în patrulare pe traseele turistice, un ploieștean și-a recuperat, în acest weekend, borseta pierdută în munții Bucegi. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Ploiești, se afla împreună cu familia și alți prieteni la […]