Groază şi huliganism pe stadionul din Răcari Un jucător de la Unirea Bucşani a fost snopit în bătaie

De la o zi la alta, stadioanele din Dâmboviţa se transformă în adevarate ringuri de box, unde jucătorii sau suporterii îşi împart la greu pumni şi picioare. Cel mai recent incident s-a consumat, miercuri, pe un stadion din oraşul Răcari, unde un jucător a fost snopit în bataie şi a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, după ce a fost călcat în picioare de unii fotbalişti ai echipei gazdă.
Miercuri după-amiază, la un meci din sferturile de finală ale Cupei României, jucat la Răcari, între Unirea Răcari şi Unirea Bucşani, căpitanul echipei din Bucşani a fost snopit în bătaie. Partida se pare că a fost una destul de tensionată, dat fiind faptul că Unirea Bucşani a condus pe nou promovata în Liga a IV-a, Unirea Răcari. Pe tot parcursul meciului, înjurăturile au curs continuu între ambele echipe, iar după fluierul final s-au reglat conturile. Trei jucători ai echipei gazdă, Unirea Răcari, l-au alergat pe Marius Zidăroiu, căpitanul echipei Unirea Bucşani, şi l-au lovit cu bestialitate, cu picioarele, în zona capului, a feţei şi a coastelor, punându-i viaţa în pericol. Victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Imediat, la faţa locului au ajuns şi politiştii. Din informaţiile pe care le deţinem s-a deschis şi un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Şi organizatorul competiţiei va fi sancţionat. Până la acest moment, victima nu a depus un certificate medical, cel mai probabil în urma investigaţiilor medicale se va stabili de câte zile are nevoie victima pentru îngrijiri medicale.
Prima reacţie a AJF Dâmboviţa despre scandalul de la Răcari
Şi preşedintele AJF Dâmboviţa, Emil Tudor a vorbit foarte clar şi răspicat despre acest incident nefericit. Cu siguranţă, cei trei jucători bătăuşi vor fi sancţionaţi după ce Comisia de disciplină se va reuni. Mai mult, oficialul a spus că este regretabil ce s-a întâmplat pe un teren de fotbal.
În semn de protest, Unirea Bucşani nu va mai juca niciodată la Răcari!
Pe contul de facebook al echipei Unirea Bucşani au fost publicate imagini cu incidentul nefericit, dar şi un mesaj: „Unirea Răcari – Unirea Bucşani 0-2
Momente terifiante la nou promovata Unirea Răcari.
Sânge şi groază!
La finalul meciului mai mulţi jucători de la campioana din liga a V-a au lovit mişeleşte jucători de la Unirea Bucşani, în special pe Marius Zidăroiu.
Din păcate capitanul nostru a fost luat de către ambulanţă şi dus la spital cu răni serioase la cap şi coaste. În semn de protest, Unirea Bucşani nu va mai juca niciodată la Răcari!
Se pare că această echipă nu e capabilă să piardă!!
Pe această cale fac apel la conducerea AJF să ia măsuri drastice, poate chiar excluderea din campionat.
Arbitrii prezenţi la meci au fost şocaţi când au văzut ce s-a întâmplat la Răcari. Nu aşa se prezintă o echipă nou promovată! Ruşine Unirea Răcari!”, acesta este mesajul postat pe pagina de socializare de către reprezentanţii echipei Unirea Bucşani.
Marius Caraveţeanu: Jucătorii echipei Unirea Răcari implicaţi nu mai au ce caută la echipă!
Edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, un om de mare caracter, şi- a cerut public scuze pe pagina sa de socializare pentru gestul incalificabil al jucătătorilor bătăuşi:
„Scuzele sunt de prisos! în ciuda eforturilor pe care le face administraţia locală să menţină vie activitatea sportivă la nivelul oraşului avem de a face cu gesturi inadmisibile în societate, cu atât mai mult în viaţa sportivă! Nimic nu justifică gestul unor jucători de la echipa Unirea Răcari la finalul disputei cu Unirea Bucşani. Sper ca aceştia să nu mai calce vreodată pe un teren de fotbal!
Regret enorm incidentul, rog echipa Unirea Bucşani să primească scuzele mele şi îi doresc multă sănătate jucătorului implicat în incident!
Din punctul meu de vedere, jucătorii echipei Unirea Răcari implicaţi nu mai au ce caută la echipă! Pentru totdeauna! Mă gândesc foarte serios şi la suspendarea activităţii echipei! Ce să cauţi înt-un eşalon superior dacă nu şti să pierzi!?
În acelaşi timp mă gândesc şi la faptul că nu trebuie pedepsită echipa toată din cauza unor uscături!
PS: Noaptea este un sfetnic bun!”, acesta a fost mesajul edilului Marius Caraveţeanu.
Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat, urgent trebuie să se ia măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ADR Sud Muntenia, întâlnire de lucru la sediul CJD

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit o întâlnire de lucru, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, în cadrul căreia au fost dezbătute situaţii punctuale cu privire la derularea proiectelor cu finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020. La întâlnire a participat conducerea Consiliului […]