Gravidă din Dâmboviţa suspectă de COVID-19, va naşte la Maternitatea Moreni

Mobilizare de forţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Ambulanţa Dâmboviţa şi Spitalul Moreni. Ambulanţa Dâmboviţa a preluat cu puţin timp în urmă din comuna dâmboviţeană Corbii Mari, o gravidă ce trebuie să nască la termen dar care este suspectă de COVID-19.Imediat echipajul a anunţat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte care a luat toate măsurile necesare pentru a avea loc naşterea. Într-o strânsă colaborare cu managerul Spitalului Moreni, gravida a ajuns la Maternitatea Moreni unde va naşte în siguranţă.Concret, până la sosirea echipajului de Ambulanţă cu gravida la cortul de triaj din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, managerul unităţii spitaliceşti, dr.Claudiu Dumitrescu împreună cu o echipă de la Secţia de Ginecologie Târgovişte a pregătit o sală de naştere cu tot strictul necesar în cadrul Secţiei de Penumologie.Totodată managerul Claudiu Dumitrescu a luat imediat legătura cu managerul Spitalului Moreni, Firoiu Ileana şi au stabilit şi un al doilea plan de acţine în cazul gravidei, şi anume aceasta să ajungă la Maternitatea Moreni, care devine maternitate dedicată strict gravidelor COVID-19.La sosirea gravidei care nu a fost dată jos din Ambulanţă, o echipă medicală echipată corespunzător pentru contactul cu pacienţi COVID-19, formată din asistenta moasă şi medicul ginecolog au consultat pacienta în ambulanţă şi au constatat că este vorba despre o naştere normală fără intervenţie de cezariană.

Gravida vine din satul Grozăveşti, comuna Corbii Mari, era izolată la domiciliu fiind contact al unui contact direct cu un pacient confirmat pozitic cu COVID-19.Astfel, gravida suspectă de COVID-19 a fost dusă de Ambulanţă la Maternitatea Moreni, unde până la sosirea ei, deja a fost chemat de acasă de către managerul Spitalului Moreni, Firoiu Ileana, medicul ginecolog care să asiste la naştere alături de asistente.
După naştere, bebeluşul va fi transportat într-un incubator pus la dispoziţie de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de către un alt echipaj al Ambulanţei la Secţia de Neonatologie a Maternităţii Târgovişte pentru a fi ferit de orice pericol. S-a luat în calcul şi cel de-al treilea plan în acest caz şi anume dacă naşterea naturală prezintă complicaţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte va trimite la Moreni o echipă completă de medici care să intervină. Aşa cum am spus, o adevărată mobilizare de forţe, manageri şi cadre medicale care au colaborat foarte bine şi au dat dovadă de solidaritate chiar dacă până la acest moment nu există un ordin de ministru al Sănătăţii care să stipuleze clar care sunt

spitalele şi maternităţile din provincie ce oferă suport COVID-19. Dr.Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte face eforturi susţinute pentru a feri unitatea spitalicească de contactul cu COVID-19, totul în folosul dâmboviţenilor care au nevoie şi de alte servicii medicale.
Pentru această naştere a gravidei suspectă de COVID-19, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviştea a oferit Maternităţii Moreni, echipamentele de protecţie COVID-19 pentru personalul medical.Tot respectul pentru cadrele medicale, demne de toată lauda şi demonstrează, o dată în plus, dedicare şi înalt profesionalism, în aceste zile în care jurământul lui Hipocrate este atât de greu încercat. A alege să faci bine este mai mult decât o profesie. Este o religie, o menire. Nu oricine poate lucra cu suferinţa. Trebuie să fii făcut pentru asta. Să ştii să lupţi cu nenorocirile oamenilor nu este deloc uşor. Trup şi suflet eşti prins ?n acest carusel al durerii semenilor tăi. Ai obligaţia morală să dai tot ce ai mai bun să ?i faci să trăiască din nou normal pe cei pe care-i numeşti pacienţii tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lupta cu COVID-19 la Corbii Mari sprijinită prin campania - ÎMPREUNĂ PENTRU CORBII MARI!

În aceste zile cumplite, când întreaga ţară se luptă cu inamicul invizibil COVID-19,simplii cetăţeni,omeni cu suflet mare,societăţi comerciale pot demonstra că umanitatea,solidaritatea şi unitatea nu au dispărut! Realitatea este că numărul de infectări creşte alarmant. Un exemplu concret este şi localitatea dâmboviţeană Corbii Mari unde în mai puţin de o […]