Published On: mie, iun. 4th, 2014

GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN TÂRGOVIŞTE, ÎN PLIN PROCES DE REAMENAJARE

nichiduta.ro

borigaDin proiectul de reame-najare al Grădinii Zoologice face parte şi fostul pavilion în care erau cazate feline şi urşi, dezafectat de câţiva ani. Conform primarului Gabriel Boriga, acesta va fi refăcut pentru a adăposti păsările exotice aflate acum în pavilionul de la intrarea în grădină. Instituţia deţine în colecţia sa, specii de păsări şi animale, de pe toate continentele: Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud, Africa.
„După foarte mulţi ani, am început să reabilităm, în 2014, aleile care înconjoară zonele pentru animale. Eu zic că am reuşit să dăm o faţă nouă grădinii zoologice. Evident, ceea ce ţine de latura tehnică. Practic, lucrări de modernizare a infrastructurii Grădinii Zoologice Târgovişte nu s-au mai efectuat din anul 1970. Acum, s-au turnat 1.800 de metri pătraţi de asfalt, ceea ce face accesul facil şi plăcut. De asemenea, am discutat cu doamna director Biculescu despre o modernizare a fostului sector al felinelor, acum dezafectat. Acolo vom avea cel mai modern loc pentru păsările exotice. Avem un proiect nou, modern, un proiect care să facă din grădina zoologică un loc şi mai atractiv. De exemplu, duminică – 1 iunie, am avut nu mai puţin de 2.000 de vizitatori adulţi. Sunt nişte cifre care spun că facem lucruri bune aici, la Târgovişte, şi nu lucrăm numai la infrastructura rutieră, nu lucrăm numai la reabilitarea trotuarelor, aleilor, iluminatului, ci ne gândim şi la cei mici, dar şi la cei mari deopotrivă”, a declarat Gabriel Boriga.
„Este un loc îngrijit, un loc pe care sperăm să-l dezvoltăm mai bine în perioada imediat următoare. O felicit pe doamna Biculescu pentru tot ceea ce face, pentru că pune foarte mult suflet în tot ceea ce vedeţi aici. Animalele sunt îngrijite, grădina arată foarte bine şi spune eu această investiţie pe care am făcut-o este una binevenită pentru că târgoviştenii pot vizita grădina zoologică în condiţiile cele mai bune”, a precizat vicepri-marul Ciprian Prisăcaru.
„Este o atracţie, într-adevăr, Grădina Zoologică din Târgovişte. Contrar a ceea ce cred unii cum că Grădina Zoologică din Târgovişte ar trebui mutată, eu spun că ar fi o prostie acest lucru, pentru că părinţii care vin cu copiii în parc găsesc un punct de atracţie şi aici. Nu sunt foarte multe grădini zoologice ca aceasta în ţară. Pentru ceea ce înseamnă sudul României, Grădina Zoologică din Târgovişte reprezintă un punct de atracţie, un loc în care oamenii pot veni să le arate celor mici că animalele pot fi văzute şi pe viu, nu numai la televizor. Şi eu sunt mulţumit de ceea ce s-a realizat în această etapă aici, în sensul că s-au asfaltat aleile şi sperăm ca în perioada următoare să putem scrie un proiect pe fonduri europene, astfel încât ceea ce vrem noi să se întâmple aici într-adevăr să se şi realizeze”, a menţionat Gabriel Cioacă – city managerul Târgoviştei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro