Grad de absorbţie de 36% a fondurilor europene alocate PNDR 2014-2020

In cadrul ultimei conferinţe regionale PNDR, Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a prezentat stadiul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, indicatorii de impact ai investiţiilor din mediul rural, precum şi liniile de finanţare care urmează a fi deschise în acest an.
„În acest moment ne interesează foarte mult prezentul şi viitorul, dar ne interesează şi trecutul, pentru a putea îndrepta acele lucruri care uneori nu au mers bine. Când vorbim despre viitor, ne gândim la ceea ce ne aşteaptă în perioada următoare din punct de vedere al implementării, dar mai ales, ne interesează să construim un Program de Dezvoltare Rurală post 2020 cât mai apropiat de nevoile dumneavoastră, ale fermierilor. Astfel, vă invit ca în cadrul acestor întâlniri de lucru şi prin orice alte mijloace de comunicare pe care le consideraţi potrivite, să fiţi proactivi, să ne puneţi la dispoziţie toate informaţiile tehnice şi specifice necesare pentru că ele pot sta la baza elaborării Programului viitor” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.
De asemenea, Directorul general a precizat că Agenţia a primit în programarea anterioară a PNDR cereri de finanţare a proiectelor de investiţii în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro.
Pentru perioada 2014 – 2020, AFIR a primit, până în prezent, solicitări de finanţare în valoare de peste 7,20 miliarde de euro şi a încheiat peste 49.000 de contracte de finanţare, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro.
Valoarea totală a plăţilor efectuate până în prezent către beneficiarii actualului program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 36% din fondurile puse la dispoziţie de către Comisia Europeană prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SPECTACOL LA NAŢIONALELE DE CADEŢI DE LA TÂRGOVIŞTE

S-a înotat tare la Campionatul Naţional de Cadeţi, găzduit şi anul acesta la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Au fost doborâte opt recorduri naţionale, jumătate dintre ele de fenomenalul David Popovici (foto centru), legitimat la Aqua Team Bucureşti, club care avea să se impună în clasamentul pe echipe, urmat de […]