Ghidul asiguratului a fost publicat de CNAS

Pentru o mai bună cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului social de asigurări de sănătate, CNAS a realizat Ghidul asiguratului, care ajută publicul să înțeleagă modul de funcționare a acestui sistem. Ghidul cuprinde informații despre calitatea de asigurat, modalitățile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistență medicală, precum și drepturile și obligațiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare la nivelul lunii iulie 2021. Ghidul se adresează atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul și care este modalitatea de accesare a acestora.
„Informarea corectă, completă și accesibilă a celor pe care îi deservește un sistem de sănătate este o condiție fundamentală pentru buna funcționare a acestuia. Nu doar în România, ci în orice țară. Pe fondul unor reglementări complexe și deseori în schimbare, cu atât mai mult în contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii în centrul sistemului înseamnă nu doar a concepe și implementa politici de sănătate adecvate, ci și (mai ales) a le oferi acestora instrumente care să îi ajute să beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligațiilor legale. Acest ghid este un astfel de instrument.”, afirmă Adrian Gheorghe, președintele CNAS, în prefața Ghidului asiguratului.
Pe baza propunerilor și recomandărilor primite după parcurgerea acestui ghid, CNAS va elabora și alte ediții, astfel încât să vină cât mai mult în sprijinul persoanelor care doresc să se informeze asupra modului în care pot accesa serviciile acordate în sistemul public de sănătate.
Ghidul asiguratului a fost postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, și promovat pe pagina de Facebook a instituției.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poiana: Cabinet medical, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean

La Poiana, primarul Marian Șerban a promovat, prin Programul Județean de Dezvoltare locală un proiect eligibil, de reabilitare a unui imobil, modernizare și transformarea acestuia în cabinet medical. Valoarea investiției a fost estimată la 293000 de lei și va fi suportată prin contractul de asociere dintre Consiliul Județean Dâmbovița și […]