Georgică Dumitru: „Cred că priorităţile au fost stabilite corect, fără să fie ignorate măsurile de relansare economică”

Printr-o postare pe pagina sa de Face-book, Georgică Dumitru critică subtil apetenţa unor personaje politice pentru rolul de „Gică-Contra”. Indivizi care ar face orice pentru a ieşi din anonimatul în care i-au exilat propriile minusuri. Vicepreşedintele PNL Dâmboviţa se referă, fireşte, şi la valul de acuzaţii fără fundament, în condiţiile în care „autorităţile, în marea lor majoritate, au făcut ceea ce trebuie, raportat la capacităţile logistice” şi posibilităţile României: „Toate ca toate, dar cât să ţină şi tonul sobru generat de pandemia de coronavirus sau discursul focusat pe binele naţiei neîmpărţită în bazine electorale?
Era timpul pentru nişte dat în petic pentru că, nu-i aşa? – se anunţă măsuri de relaxare a restricţiilor şi se întrevăd deja date pentru următoarele alegeri.
Adică n-am trecut încă bine puntea că deja unii au început deja să o şubrezească uitând că şi pentru ei e singura cale de traversare a unei ape extrem de învolburate şi tulburi.
Vrem sau nu, pandemia ne afectează în diverse moduri pe toţi şi chiar dacă după 15 mai vom avea mai multă libertate de mişcare, trebuie să avem în vedere că şi virusul continuă să circule printre noi. Din păcate, nu facem rocada: noi, liberi, iar el, în izolare.

Aşadar, în condiţiile în care sabia e tot deasupra capului, unele personaje politice aruncate în anonimat de mârşava pandemie de coronavirus, se agaţă de primul pretext ieşit în cale pentru a se afirma/reafirma.
În ceea ce mă priveşte, consider că autorităţile, în marea lor majoritate, au făcut ceea ce trebuia, raportat la capacităţile logistice şi caracteristicile noastre culturale. Nu ştiu cum ar fi fost să vedem şi la noi, ca în alte state mai dezvoltate din vest, lumea murind pe capete în spitale supra aglomerate.
Activând în sectorul privat, preocupat de gestionarea propriei afaceri, cred că priorităţile au fost stabilite corect, iar măsurile de relansare economică nu au fost nicio clipă ignorate.
Nu pot, însă, asista pasiv la asaltul de acuze venit din partea acelora care mizează pe memoria de scurtă durată a românilor. Când lumea trăia normalitatea şi nu ne bântuia nici un virus, aceste personaje erau mai tot timpul ocupate cu luptele intestine, nicidecum cu consolidarea economică sau cu strategii de investiţii durabile.
E clar că gândirea acelor vremuri pe care mulţi le percep ca îndepărtate (deşi nu sunt deloc aşa) a fost dominată de interese particulare şi beneficii strict electorale. Şi surpriză, ca şi când tot acest trecut recent ar fi fost doar un vis urât, aceeaşi tabără înteţeşte

acum atacurile, în aceeaşi logică strâmbă a câştigului electoral. Dialogul şi atitudinea constructivă au fost, din nou, suspendate.
E vremea pandemiilor în forme agravate, în care înţelegerile absconse demascate se etalează publicului larg în discursuri demagogice, ofensiv – defensive sau în propuneri de măsuri populiste, nesustenabile economic.
Cu sau fără coronavirus, unele personaje refuză schimbarea de abordare, învârtindu-se, din păcate, în acelaşi cerc vicios al intereselor meschine, imediate.
Şi, da, recunosc, alegerile vor avea loc şi cineva trebuie să le câştige. Şi, da, o parte din electorat îl aude, din păcate mai degrabă, pe cel mai vocal. De aceea cred că misiunea partidului care şi-a asumat guvernarea în vremuri de restrişte va fi şi mai grea. În paralel cu gestionarea treburilor publice, va trebui să demonteze acuze şi manipulări de tot felul, aducând în prim plan măsurile concrete adoptate.
Dar asta nu înseamnă că trebuie să copieze stilul păgubos cu priză la public, al celor ce acum se victimizează cu neruşinare.
O parte din România e foarte trează şi nu visează la promisiuni asezonate cu lapte şi miere. Cât despre coronavirus, să lăsăm experţii să vorbească”- transmis Georgică Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect Pro România: Măşti medicale gratuite pentru cetăţeni

„Dacă instituim obligaţii pentru cetăţeni, e normal să oferim şi soluţii”- spune senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, cu trimitere la obligativitatea portului măştilor medicale după încetarea stării de urgenţă. În consecinţă, Pro România a iniţiat un proiect de lege privind achiziţia şi distribuirea de către Guvern a câte unui […]