Published On: mie, dec. 20th, 2017

Georgian Honciu la Radio Sport Total FM „Toata lumea mă întreabă, şi pe stradă când mă vede, dacă promovăm”

nichiduta.ro

Pentru al treilea sezon consecutiv de când a revenit în campionatul Ligii 2, Chindia Târ-govişte demonstrează că este una dintre echipele puternice ale acestui eşalon. Gruparea dâmboviţeană se luptă din nou pentru promovare, dar, de această dată, este cel mai aproape de a şi reuşi, scrie Liga2.ro.
” În 2015-2016 a încheiat sezonul regulat pe locul 2, după Gaz Metan Mediaş, şi pe locul 3 play-off-ul Seriei a 2-a, după Gaz Metan şi UTA.
” În 2016-2017 s-a situat pe locul 5 în Liga 2, în prima ediţie cu o singură serie. Înaintea sa au fost Juventus Bucureşti, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ambele au promovat direct), UTA Arad (a mers la baraj) şi CS Mioveni.
La fel ca în precedentele ediţii de campionat, şi acum unul dintre liderii echipei şi cei mai importanţi marcatori a fost Georgian Hon-ciu (28 de ani). Mijlocaşul care în această ediţie a fost chinuit în mai multe rânduri de accidentări tot a reuşit să apară în 17 din cele 21 de meciuri totale ale acestei prime părţi a Ligii 2. Mai mult, a marcat de 9 ori, fiind golgheterul echipei alături de Cristian Cherchez. Ambii au înscris de câte 9 ori, titrează liga2.ro
Căpitanul Chindiei a vorbit la radio Sport Total FM despre evoluţia echipei din prima parte a sezonului şi a mărturisind că în multe rânduri a fost oprit pe stradă şi întrebat de suporteri dacă se vrea promovarea.
„Am apărut de foarte multe ori la finalizare şi mi-a şi reuşit, fără să neglijez mijlocul terenului. Asta este meseria mea. Toată lumea mă întreabă, şi pe stradă când mă vede, dacă promovăm. Ne spun că ne susţin şi să avem încredere în noi că putem promova. Omogenitatea cred că este punctul nostru forte, asta se vede în evoluţiile noastre”, a spus Honciu la postul de radio amintit mai sus.
La Târgovişte se vorbeşte de ani buni despre contruirea unui nou stadion în locul bătrânului „Eugen Popescu”, însă Georgian Honciu crede că se va face ceva concret în privinţa unei noi arene doar în situaţia în care Chindia va reuşi să promoveze în Liga 1. „Multă lume iubeşte fotbalul la Târgovişte. Păcat că nu avem un stadion frumos, pentru că ar fi venit şi mai multă lume. Dacă promovăm, eu cred că se vor ambiţiona şi vor face stadion. Numai aşa”, a mai spus mijlocaşul golgheter al Târgoviştei.
Honciu a spus şi ce crede despre lupta la promovare din acest sezon. „Eu zic că primele trei clasate au cele mai bune loturi din Liga a 2-a şi merită să fie acolo sus. Cred că între primele cinci echipe se va da lupta pentru promovare. Va fi mult mai greu în retur, pentru că toate echipele se vor întări”, a declarat Georgian Honciu în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.
După 21 de etape desfăşurate din acest sezon al Ligii 2, Chindia se află pe locul 3, cel care duce la barajul pentru promovare. În ultimii doi ani, ocupanta acestei poziţii, UTA, nu a reuşit însă să treacă de FC Voluntari, respectiv ACS Poli. Cu 42 de puncte acumulate până acum, Chindia e la şase puncte în spatele nou-promovatei AFC Hermannstadt şi la şapte de Dunărea Călăraşi, ocupantele primelor două locuri promovabile direct. În spatele târ-goviştenilor se află CS Afumaţi (38 pct.), ASU Politehnica Timişoara (36 pct.) şi Academica Clinceni (35 pct.).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente