GÂNDURI PENTRU NOUL AN 2014

S.A.

SPORTAşadar, iată-ne la începutul unui nou an calendaristic – 2014, după ce am trecut de unul cu multe neîmpliniri, cu „ghinion”. Acum trebuie să luăm aproape totul de la început, în speranţa unui an nou, cu realizări, cu reuşite, cu mai mult noroc, atât pe plan personal, dar şi profesional.
Atât aş vrea să reamintesc despre 2013 – un an cu „ghinion”, practic aş dori să-l şterg, să-l anulez din cei 2013 câţi s-au scurs până acum. Nu mai vreau să ştiu ce s-a petrecut în anul ce s-a încheiat, chiar dacă au fost şi unele momente bune. Acum, la început de an, îmi doresc numai fapte bune, numai reuşite, realizări, atât cât se poate, cât ai susţinere, sprijin şi şansă.
Pe plan sportiv, domeniu unde activez de zeci de ani, sper să am numai „victorii”, ca şi în familie sau în viaţa profesională.
Vreau să nu supăr pe nimeni cu voie, bineînţeles, că „nu mai este timp să ne împăcăm”. Nu am „duşmani” sau „opozanţi”. Vreau să cred că sunt „amic” cu toţi cu care am tangenţă. Atât cât ştiu şi pot, îi ajut (dacă au nevoie) pe toţi cei ce îmi cer sfatul, ajutorul sau părerea. Nu deţin „adevărul absolut”, dar în anumite domenii ştiu mai multe decât alţii. Cum spuneam, în sport, în fotbal, în mass-media sunt şi destui „neaveniţi”, însă „selecţia naturală”, în timp, îi va elimina. Anul cu „ghinion” a fost potrivnic şi pentru alţii, chiar dacă unii o meritau, deoarece au încercat să facă rău altora, dar viaţa nu iartă, acum sau mai târziu vor plăti sub o formă sau alta.
Ne aşteaptă un an nou cu greutăţi, cu obstacole, care nu va „încerca” să vadă cât suntem de puternici, de pregătiţi să trecem peste acestea.
Vom avea adversari la tot pasul, unii ne vor locul, alţii vor să ne învingă. Noi nu acceptăm decât competiţie, cine este mai bun să câştige (mă refer, evident, la sport).
Am lăsat în urmă multe răutăţi, multe nere-alizări, pe care în acest an trebuie să le rezolvăm, chiar dacă nu va fi deloc uşor. A fost anul unor alegeri – personal le-am trecut cu bine, iar 2014 va fi din nou unul cu campanii electorale, iar de rezultatul final al acestora va depinde şi sportul. Chiar dacă se spune, se recomandă, se susţine, politicul este prezent peste tot, iar sportul nu putea rămâne „independent”, atâta timp cât aici se învârt bani mulţi. Noi am fost şi vom r â m â n e departe de acest „flagel”.
Ce
îmi doresc în noul an? Multe, dar nu înainte de a dori tuturor multă sănătate, capitol la care nu stăm prea bine. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am convingerea că tuturor ne va fi mai bine.
în fotbal sunt multe de spus, dar să aşteptăm verdictul din 5 martie 2014, şi apoi vom vedea ce „direcţie” va lua acesta – cum se va hotărî soarta fotbalului în următorii 4 ani, dar mai ales pentru ediţia 2014-2015. Cum ştiţi, una se discută, se aprobă în ADUNĂRILE GENERALE ale F.R.F., şi alta se pune în practică.
Un fapt este cert. Indiferent de verdicte, de variante, F.C.M. TÂRGOVIŞTE va continua să evolueze în fotbalul naţional, în oricare ligă va fi nevoie. Clubul acesta are prea multă vechime în domeniu ca să renunţe vreodată la activitatea competi-ţională, în ciuda unor greutăţi evidente.
Dacă trecem în revistă şi activitatea de la A.J.F. DÂMBOVIŢA, putem afirma, fără să greşim, că suntem pe un drum ascendent.
Anul ce a trecut a fost bun în realizări, şi sper ca şi acesta să fie la fel, dacă nu, mai bun. Obiectivul îl ştim cu toţii, un campionat judeţean la toate categoriile liniştit, cu un grad mai ridicat în creşterea valorică a jucătorilor, la pregătirea juniorilor, la promovarea echipei campioane în liga a 3-a, la promovarea unor arbitri în ligile superioare.
Şansele de realizare ale acestor obiective sunt la îndemâna celor ce activează sau participă efectiv în fotbalul judeţean DÂMBOVIŢA. Evident, sunt doar o parte dintre gândurile unui „participant” efectiv la o viaţă normală, la o activitate profesională, sportivă, constantă, tumultoasă, nu fără greutăţi, cu multe realizări sau reuşite, în viaţa de zi cu zi. Am fost şi rămân un om modest, corect, cinstit, onest şi respectuos cu şefii, indiferent de domeniul de activitate din cei 50 de ani fără întrerupere.
Cum spuneam, în 2014 nu doresc decât sănătate tuturor, pentru că orice dorinţă se poate realiza dacă suntem sănătoşi.
Deşi sunt doar câteva rânduri de bine pentru 2014, mă opresc aici, urându-vă tuturor un sincer „La Mulţi Ani!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C.M. Târgovişte Trage vârtos năvodul transferurilor

Jucătorii de la F.C.M. Târgovişte vor începe pregătirea de iarnă la sfârşitul lunii ianuarie. Cunoscut ca un tip riguros şi energic, antrenorul Haralambie „Puiu” Becheanu va pune accent pe pregătirea fizică. Vor fi antrenamente tari şi foarte tari. Antrenorul târgoviştean este convins că tinereţea şi condiţia fizică vor permite „tunarilor” […]