Furturile prin efracţie din societăţi comerciale au scăzut cu 19%, în primele 9 luni ale anului,faţă de aceeaşi perioadă din 2019

În primele 9 luni ale anului, în urma activităţilor de control, constatare şi sancţionare a faptelor ilegale în domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, infracţiunile cu violenţă comise în societăţi împotriva persoanelor care operează cu numerar şi faptele de furt prin efracţie din societăţi au scăzut.
Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de control, constatare şi sancţionare a faptelor ilicite în domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor.În primele 9 luni ale anului, în urma neregulilor descoperite în acest domeniu, au fost aplicate 10.378 de sancţiuni contravenţionale.
De asemenea, au fost constatate 41 de infracţiuni la Legea nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
În urma acestor activităţi, infracţiunile cu violenţă comise în societăţi împotriva persoanelor care operează cu numerar au înregistrat o scădere de aproximativ 5%.
De asemenea, faptele de furt prin efracţie din societăţi comerciale au scăzut cu 19%, în primele 9 luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Conform Legii nr. 333/2003, paza se organizează şi se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliţiei. Acest aviz este obligatoriu pentru fiecare caz de modificare a planului de pază. Paza proprie se organizează în raport cu natura obiectivelor, a bunurilor şi valorilor ce urmează a fi păzite, cu amplasarea, întinderea şi vulnerabilitatea pe care le prezintă unele unităţi şi locuri din incinta acestora, cu numărul de schimburi în care se desfăşoară activitatea, punctele de acces şi cu alte criterii specifice. Paza proprie se realizează cu personal calificat, angajat al unităţii beneficiare, conform legii. Societăţile specializate de pază şi protecţie sunt societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, private care se constituie şi funcţionează potrivit legislaţiei comerciale şi prevederilor prezentei legi, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, paza transporturilor de bunuri şi valori, în condiţii de maximă siguranţă a acestora, precum şi protecţia persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE, PENTRU PREVENIREA VIOLENŢEI DOMESTICE

În primele 9 luni ale acestui an, poliţiştii au emis aproape 6.500 de ordine de protecţie provizorii, aproximativ jumătate dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.Faţă de anul trecut, se constată o reducere importantă a nerespectării ordinului de protecţie provizoriu şi a implicării minorilor în […]