Furturile de energie electrică se află în atenţia jandarmilor dâmboviţeni

Trei persoane care aveau imobilele racordate ilegal la reţeaua de energie electrică au fost depistate pe raza unei localităţi dâmboviţene.
Peste 20 de imobile din comuna Cojasca au fost verificate de reprezentanţi ai companiei de furnizare a energiei electrice, sprijiniţi de echipe de jandarmi dâmboviţeni. Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică. Astfel, au fost depistate 3 persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii artizanale racordate la reţeaua electrică, fără a fi înregistrată de echipamentele de măsurare.
Jandarmii au întocmit celor în cauză actele de sesizare pentru racordare ilegală sau furt de energie electrică din reţeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.
Potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) şi (3) din Codul Penal, furtul: „Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vaccinul anti-Covid, când va ajunge în România?

Campania de vaccinare se pare că va începe în România în data de 27 decembrie cu personalul medical din cele zele spitale aflate în „prima linie” de combatere a Covid-19, au declarat surse guvernamentale.Din primele informaţii, a doua etapă de vaccinare va avea loc cel mai probabil în luna februarie.În […]