Furturile de energie electrică, în atenţia jandarmilor

15 persoane care aveau imobilele racordate ilegal la reţeaua de energie electrică au fost depistate pe raza unei localităţi dâmboviţene.
Peste 30 de imobile din comuna Cojasca (sat Cojasca) au fost verificate de reprezentanţi ai companiei de furnizare a energiei electrice, sprijiniţi de echipe de jandarmi dâmboviţeni. Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică. Astfel, au fost depistate 15 persoane cu vârsta cuprinsă

între 20 şi 75 de ani, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii artizanale racordate la reţeaua electrică, fără a fi înregistrată de echipamentele de măsurare.
Jandarmii au întocmit celor în cauză actele de sesizare pentru racordare ilegală sau furt de energie electrică din reţeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.
Potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012 -Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) şi (3) din Codul Penal, furtul: „Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor, sancţionată de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte au desfăşurat o acţiune, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, fiind vizată una dintre cauzele generatoare de producerea a accidentelor, respectiv neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor. Astfel, au fost controlate 84 de vehicule şi au fost aplicate 36 de […]