FRV A STABILIT COMPONENŢA PRIMELOR EŞALOANE

Mihai ROŞOIU

Federaţia Română de Volei a stabilit la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul acţiunii de la Blaj intitulate „Voleiul românesc – prezent şi viitor”, programul Diviziei A1 pentru ediţia 2018-2019. Tragerea la sorţi a numerelor pentru Tabela Berger este următoarea:
Divizia A1 la volei feminin, ediţia 2018-2019
1. CSU Medicina CSŞ Tîrgu Mureş
2. CSU Oradea
3. UVT Agroland Timişoara
4. CSM Volei Alba Blaj
5. CSM Bucureşti
6. Ştiinţa Bacău
7. CSM Târgovişte
8. ACS Penicilina Iaşi
9. CSM Lugoj
10. CSU Belor Galaţi
11. Dinamo Bucureşti
12. Universitatea NTT Data Cluj
Divizia A1 la volei masculin, ediţia 2018-2019
1. SCM U Craiova
2. ACS Volei Municipal Zalău
3. VCM LPS Piatra Neamţ
4. Unirea Dej
5. Arcada Galaţi
6. CS Municipal Bucureşti
7. Dinamo Bucureşti
8. CSM Cîmpia Turzii
9. Steaua Bucureşti
10. Tricolorul LMV Ploieşti
11. Ştiinţa Explorări Baia Mare
12. Universitatea Cluj Sistemul de desfăşurare al Diviziei A1 a rămas acelaşi ca în sezonul trecut, tot fără play-off şi play-out. Astfel, după disputarea celor 22 de partide din sezonul regulat, ocupantele locurilor 1-6 vor mai juca un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a stabili campioana României şi echipele calificate în Cupele Europene. La rândul lor, ocupantele locurilor 7-12 vor juca şi ele un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a stabili cele două echipe retrogradate în Divizia A2. Cele 12 formaţii îşi vor păstra punctajul acumulat în sezonul regulat. Astfel, fiecare echipă va disputa câte 32 de meciuri în campionat. Prima etapă va avea loc pe 27 octombrie 2018, la feminin, respectiv pe 13 octombrie 2018, la masculin.
Să mai precizăm şi faptul că FR Volei, prin Consiliul Director, a decis alinierea voleiului românesc la hotărârile CEV şi FIVB, prin „scoaterea Timpului Tehnic de Odihnă (n.r. – minutul de pauză luat când scorul ajungea la punctul 8 şi la punctul 16 în dreptul unei echipe, respectiv la punctul 8 în tie-break), la toate nivelele competiţionale”.
Foarte probabil, Supercupa României nu va mai fi decernată în actualul sezon, pentru că ambele campioane, CSM Bucureşti şi Tricolorul LMV Ploieşti, au câştigat şi Cupa României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finalul Festivalului medieval Dracula

O paradă medievală, spectacole istorice, ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, concerte şi multe alte surprize au avut loc, în perioada 1517 iunie, la Festivalul Dracula de la Târgovişte. Din zori şi până în seară, la Curtea Domnească din Târgovişte, meşteşugarii şi-au făcut simţită prezenţa prin […]