Published On: lun, aug. 21st, 2017

Fructe, legume, lapte şi produse de panificaţie pentru şcoli

nichiduta.ro

La sfârşitul săptămânii trecute s-a aprobat programul pentru şcoli, proiect care unifică şi continuă programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi programul „Lapte şi corn” şi care va fi implementat în conformitate cu regulamentele Uniunii Europene începând cu anul şcolar 2017-2018.
Programul pentru şcoli, derulat la nivelul UE în perioada 2017-2023, are două componente: „distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf” şi „măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor”. Actul normativ prevede crearea cadrului legislativ naţional pentru implementarea componentelor şi obiectivelor acestui program în România, care va fi pus în aplicare de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii. În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o hotărâre de guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea programului pentru şcoli al României care va asigura şi distribuţia produselor de panificaţie.
Program urmăreşte „crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă (prin componenta de educaţie pentru sănătate obligatorie a acestui program), precum şi creşterea consumului de produse
locale”.
Finanţarea programului pentru şcoli al României va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti, şi din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea programului pentru şcoli al României în fiecare an şcolar se va stabili anual prin hotărâre de guvern.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente