Published On: lun, aug. 5th, 2013

FOTBALUL, ÎN COLAPS

nichiduta.ro

SPORTCine ar fi bănuit vreodată că sportul rege, după evoluţii bune, să intre subit în COLAPS.
Am crezut că sunt mici probleme de început, de organizare dar se pare că situaţia este extrem de critică, practic fără ieşire.
Semnale că „piramida” se clatină au fost şi în ediţiile trecute, dar am sperat că totul va reveni la normal.
lată, mai sunt doar câteva zile şi, conform calendarului iniţial, trebuie să înceapă ediţia 2013-2014. Dar nici până la această dată, nu se ştie cu ce echipe va începe campionatul Ligii a 2-a şi a 3-a.
E adevărat, problemele financiare sunt cele care „dictează” în toate domeniile, evident şi în fotbal. La prima vedere, ţara nu pare că se „prăvăleşte” la vale, şi că totuşi ceva, ceva mai merge. Adevărul este undeva pe la mijloc, ori patronii nu mai doresc să facă investiţii în fotbal, ori nu mai au bani.
Liga a 3-a, cea mai accesibilă tuturor echipelor, nu are la start echipe suficiente pentru începerea campionatului. Nu se mai pune problema respectării vreunui criteriu valoric sau de altă natură (sportiv). Dacă doreşit şi ai bani, bază sportivă, C.I.S. şi ceva echipă, te poţi înscrie în C.N. din Liga a 3-a. Conform art. 20 (LOCURI VACANTE) „reînviat” de C. Ex. tocmai în acest scop. Apropo, mă aştept să văd în Liga a 3-a şi pe C.S.
CONŢEŞTI.
Urmează o altă perioadă de stagnare, de tatonare, de aşteptare, de meciuri amicale, cât mai rare, de pregătire pe „sponci”, de performaţe mai târziu.
Acum F.R.F. este preocupată de completarea COMITETULUI EXECUTIV
cu reprezentanţii Ligii a 3-a. Vă reamintim că printre membrii candidaţi la un post în C. Ex. este şi domnul GHIORGHI ZOTIC, preşedintele clubului F.C.M.
TÂRGOVIŞTE.
O altă prioritate a forului tutelar este şi „pisica moartă” aruncată de TAS în curtea F.R.F. privind memoriile introduse la TAS de CONCORDIA CHIAJNA
şi RAPID BUCUREŞTI.
Şi uite aşa, din problemă în problemă, nu mai are cine să se ocupe şi de fotbalul naţional, de cel competiţional.
Ne-ar fi interesat să ştim dacă anul acesta (2013-2014) se va tipări un nou regulament numit „STATUTE ŞI
REGULAMENTE”, cel actual fiind total
depăşit.
Ar fi de preferat această lege a fotbalului pentru a mai pune la punct, cât de cât, modul de disputare al competiţiilor, componenţa unor articole trebuie modificată în întregime cu altele de actualitate.
Deci, mai aşteptăm o săptămână două, când vom şti „ţintarul”, când se vor stabili grupele, seriile, componenţa lor şi data de start.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro