Published On: vin, iun. 13th, 2014

FOTBAL JUDEŢEAN S-A ÎNCHEIAT CEL MAI LINIŞTIT CAMPIONAT JUDEŢEAN DE FOTBAL

nichiduta.ro

fotbalActuala ediţie din fotbalul judeţean a luat startul pe 15 august 2013 şi s-a încheiat pe 07 iunie 2014. Au luat startul 92 de echipe de seniori şi 10 de copii şi juniori. La final am contabilizat câteva abandonuri în toate cele trei categorii valorice. Raportat la nivel naţional, ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ DE FOTBAL DÂMBOVIŢA se numără printre primele A.J.F.-uri privind numărul de echipe afiliate şi participante în competiţiile oficiale, dar şi a performaţelor fotbalistice: echipa campioană promovată în Liga a 3-a, mai multe grupe de juniori au câştigat diferite turnee, iar C.J.A. a promovat arbitrii în lotul naţional B şi C. Sunt performanţe ce oglindesc întreaga activitate a celor care muncesc (voluntar) la A.J.F. DÂMBOVIŢA. Din venituri proprii ne-am amenajat sediul, cu toate dotările necesare, iar activitatea de la A.J.F. DÂMBOVIŢA este permanentă, mereu la nevoile echipelor, zilnic, uneori chiar şi peste program.
Trebuie să luăm în context şi activitatea economică socială, politică din ţară, în funcţie de care echipele participă la campionatul judeţean de fotbal. Susuţinerea financiară este asigurată în proporţie de 90% de PRIMĂRII, de CONSILIILE LOCALE. Cu sprijinul nemijlocit al acestora, s-a reuşit, în ultimii ani, să se amenajeze toate bazele sportive. E adevărat, pe ici pe colo s-au mai făcut şi greşeli, s-au amenajat pe terenul de fotbal existent mini terenuri, care stau nefolosite, dar au anulat un teren de fotbal la dimensiuni normale deşi acestea trebuiau amenajate şi nu stricate (exemplu la RÂU
ALB şi IEDERA).
în Liga a 4-a, toate bazele sportive sunt de nivelul Ligii a 3-a, cu 2-3 excepţii. S-a început construirea de baze sportive şi la echipele din ONOARE sau PROMOŢIE (UNGURENI, ŞELARU, MĂRCEŞTI, CONŢEŞTI, RĂZVAD, OCNIŢA, TĂTĂRANI, etc.).
La acest capitol stăm foarte bine. Sunt judeţe unde la Liga a 4-a nu există cabine sau gard împrejmuitor. Dacă la infrastructură stăm bine, nu acelaşi lucru putem să-l afirmăm la echipele de copii şi juniori deoarece tot mai puţini copii vin spre fotbal. Majoritatea echipelor de seniori sunt „îmbătrânite”, găseşti tată şi fiu în teren, iar schimbul de generaţii se lasă aşteptat, practic nu ai jucători pentru echipa de seniori fiind forţaţi de situaţie să folosească pe cei prezenţi la teren, adică tot cei din „vechea gardă”. Sisitemul, societatea, este de vină, nu forul judeţean, de lipsa de efectiv, de lipsa jucătorilor tineri.
A fost un campionat liniştit în comparaţie cu alţi ani, în care incidentele erau numeroase. Nu a mai fost o echipă „lider”, care să discteze competiţia. în Liga a 4-a a fost linişte totală, fiecare echipă văzându-şi de jocul său. Au fost multe meciuri câştigate de oaspeţi fără incidente, fără probleme. Aritrajele au fost în ton cu regulamentul, exceptând unele cazuri pentru că „pădure fără uscături nu există”, fiind eliminaţi din sistem.
S-a văzut din plin lipsa unei echipe care „făcea legea”, acum s-a jucat până în ultima etapă pentru desemnarea câştigătorilor Ligii a 4-a.
Acum, A.J.F.-ul şi-a făcut datoria, a dus la bun sfârşit campionatul, urmează ca F.C. ANINOASA să câştige barajul şi să se alăture celorlalte 3 echipe divizionare C. Aştept cu nerăbdare derby-ul local F.C.
ANINOASA – CHINDIA TÂRGOVIŞTE,
ceva inedit…
Şi cealaltă competiţie „CUPA ROMÂNIEI” s-a disputat fără probleme, ajungându-se la final. A fost doar o primă concluzie la finalul ediţiei actuale. A fost cel mai liniştit campionat din ultimii 40 de ani. Una din cauze o ştim cu toţii, să sperăm că şi în anii ce vin va fi la fel de liniştit.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro