Published On: mie, iun. 18th, 2014

FOTBAL JUDEŢEAN ECHIPELE PROMOVATE ÎN EDIŢIA 2013-2014

nichiduta.ro

sportFiecare competiţie sportivă are un obiectiv final. Participanţii se întrec pentru câştigarea titlului, a unei medalii sau a promovării într-un eşalon superior. De aceea, fiecare meci are miza sa urmărindu-se un anume rezultat care să claseze pe locul preferat.
In fotbal se ştie că toate echipele din Liga întâi vor titlul de campioană, în Liga a 2-a şi a
3- a se doreşte primele locuri pentru promovare şi evitarea retrogradării.
La nivelul judeţului, campionatul este structurat pe 3 categorii valorice, care de-a lungul timpului au purtat mai multe denumiri, acum ajungându-se la numele de „LIGĂ”. Fosta divizie D sau seria I, o regăsim în Liga a
4- a. În acest an competiţional din Liga a 4-a, a terminat competiţie pe locul întâi, F.C. ANI-NOASA.
Asta înseamnă că i se conferă dreptul să participe la jocul de baraj pentru promovare în Liga a 3-a, sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17.00 pe stadionul municipal din SF. GHEORGHE (COVASNA), unde va întâlni campioana judeţului PRAHOVA, „ASTRA” CIOLPANI.
Va retrograda A.S. DOICEŞTI, dacă F.C. ANI-NOASA nu promovează, având drept de participare din categoria ONOARE (Liga a 5-a). PETROLUL VALEA MARE şi
GAZ METAN FINTA s-au retras din competiţie şi conform noului R.O.A.F. au drept de participare în ultima categorie valorică
(PROMOŢIE).
Singura situaţie în care o echipă să evolueze în categoria imediat următoare, este doar atunci când retrogradează. Excluderea sau retrogradarea din campionat te duce direct în ultima categorie valorică. Aşadar, atenţie la noile prevederi din R.O.A.F. privind promovarea sau retrogradarea.
Din categoria ONOARE a promovat în Liga a 4-a, UNIREA URZICEANCA (Seria SUD). Este singura echipă care a ocupat primul loc de la început, conducând la o diferenţă confortabilă, determinând celelalte echipe urmăritoare să renunţe la ideea de a-i ajunge (în final au fost 10 puncte diferenţă între locul 1 şi 2.
Dacă ceva echipă ar avea, în schimb cei din UR-ZICEANCA trebuie să umbele serios la baza sportivă, cabine, apă şi altele, ca terenul să poată fi omologat pentru Liga a 4-a.
Din VEST cele mai mari şanse de promovare le are PROGRESUL MĂTĂSARU, deoarece va câştiga meciul de la JUGURENI, echipa gazdă folosind un junior în ambele meciuri, deşi trebuia să treacă 36 de ore, neavând drept de joc şi pentru echipa de seniori. C.C.D. va constata acest fapt, verdictul nu poate fi decât victoria oaspeţilor, cu scorul de 0-3. în acest context, PROGRESUL MĂTĂSARU vor ocupa prima poziţie şi, deci, dreptul de promovare în Liga a 4-a. Dar şi aici sunt probleme cu baza sportivă. Aşa cum arată acum A.J.F., nu poate omologa terenul de la MăTăSARU pentru Liga a 4-a. De asemenea, şi echipa mai trebuie întărită cu câţiva jucători valoroşi care să facă faţă rigorilor Ligii a 4-a.
COMERŢUL VIIŞOARA a revenit în Liga a 4-a după ce se retrăseseră în urmă cu doi ani. Aici lucrurile sunt mai simple. Are bază sportivă, dar mai trebuie rezolvate cabinele şi apa. Cu încă 4-5 jucători tineri poate face faţă Ligii a 4-a.
Din ONOARE
SUD a retrogradat în
PROMOŢIE, URBAN 2 TITU, iar din NORD,
VICTORIA
VĂCĂREŞTI. JUVENTUS CROVU a fost
exclusă şi dacă doreşte să se înscrie în PROMOŢIE, o poate face, după ce îşi achită baremul de arbitraj şi amenda aferentă (ONOARE VEST).
Din ategoria
PROMOŢIE (Liga
a 6-a) au promovat GLORIA MĂNEŞTI
(ONOARE NORD),
GAZ METAN FINTA
(SUD) şi DINAMO OD. TURCULUI (VEST). Aceste cluburi trebuie să legitimeze juniori născuţi între anii 1996-2000, echipa de juniori A1 fiind obligatorie. Apoi bazele sportive trebuie rezolvate mai
ales la ODAIA TURCULUI şi MĂNEŞTI. Acestea sunt echipele care au promovat, dar şi cele care au retrogradat.
Care va fi situaţia când va începe noul campionat, vom vedea. în categoria PROMOŢIE au fost înscrise 36 de echipe în august 2013, dar în final multe s-au retras. Acum vom vedea câte dintre acestea merg mai departe, câte se vor înscrie pentru prima dată, deoarece avem semnale că vom avea şi echipe
noi (VALEA LUNGĂ, IEDERA,
PICIOR DE MUNTE, VIITORUL
TOMŞANI, PROGRESUL GĂEŞTI etc.).
Dacă se vor înscrie un număr de minim 36 de echipe, se vor alcătui tot 3 serii, iar în cazul unui număr redus de echipe se vor alcătui două serii de PROMOŢIE. în acest context, este posibil ca şi seriile din ONOARE să sufere modificări, ţinând cont că în PROMOŢIE sunt câteva echipe care au baze sportive de Liga a 4-a.
Dar nimic nu este lămurit până când nu vom ştie care este numărul de echipe din PROMOŢIE, în funcţie de acestea se alcătuieşte celelaltă categorie.
în această pauză de campionat vor fi luate la „picior” toate terenurile, acolo unde avem semnale că nu prea îndeplinesc condiţiile regulamentare. De aceea este bine ca acolo unde nu există cabine şi gard împrejmuitor, nu vor mai putea organiza meciurile pe terenurile repactive. Atragem atenţia, deoarece este timp suficient până în august când se va relua campionatul, să se construiască cabine şi gard.
La fel de importante sunt şi echipele de juniori. Va trebui respectat regulamentul privind participarea la jocuri a acestora. Juniorii A1, care au dreptul de joc numai la Liga a 4-a şi a 5-a, trebuie să fie născuţi între anii 1996-2000. Ceilalţi juniori pot evolua numai la echipele de juniori C, D, E. Arbitrii nu vor mai permite înscrierea în raportul de arbitraj a jucătorilor juniori născuţi în anii 2001-2002, 2003 etc.
De aceea, delegaţii echipelor trebuie să-şi facă „inventarul” juniorilor născuţi între 1996-2000 şi să-şi legitimeze alţii din timp, altfel nu vor putea evolua cu echipa de juniori (obligatorie) şi la două neprezentări se penalizează echipa de seniori.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro