Published On: mie, dec. 4th, 2013

FOTBAL JUDEŢEAN CATEGORIA „ONOARE”, LA JUMĂTATEA CAMPIONATULUI

nichiduta.ro

fotbalDeşi competiţia oficială s-a încheiat, abia acum se ştiu clasamentele finale ale turului. Au fost contestaţii pe la diferite comisii (C.C.D. APEL), iar acestea le-au judecat şi au dat verdictul final în fiecare caz în parte, clasamentele suferind modificări faţă de cele realizate imediat după ultima etapă din tur.
De aceea, considerăm necesar să redăm aceste clasamente, care, până la reluarea competiţiei, nu se vor mai modifica.
ONOARE NORD
După 15 etape, cele 16 echipe au în frunte doi lideri la egalitate de puncte, departajaţi doar de golaveraj: LUCEAFĂRUL DRAGOMIREŞTI şi UNIREA UNGURENI, 32 puncte.
Urmează COMERŢUL VIIŞOARA (30), VICTORIA COMIŞANI (29). Probabil între aceste echipe se va da bătălia, în primăvară, pentru ocuparea primului loc şi implicit promovarea în Liga a IV-a.
Din cele 4 echipe din fruntea clasamentului actual, 3 au fost în Liga a 4-a. Aici surpriza se numeşte UNIREA UNGURENI, care a realizat 30 de puncte, dar cu un „cadou” de 3 puncte făcut de CCD (?!). Dar, atenţie, în discuţie poate intra şi VOINŢA ADÂNCA, foarte aproape de podium.
Aşa cum a rămas de disputat returul, cele mai mari şanse de promovare le are
LUCEAFĂRUL DĂRMĂNEŞTI.
Are destulă experienţă, are şi conducere pe măsură şi bază sportivă acceptabilă pentru Liga a 4-a, dar şi posibilităţi financiare. Când spunem asta, facem comparaţie cu celelalte „colege” de clasament.
în subsol găsim tot 4 echipe care îşi vor disputa locul 16, cel ce duce în „PROMOŢIE”. VICTORIA VĂCĂREŞTI 10 puncte, FLACĂRA ŞUŢA ŞEACĂ (9), POMICOLA
RACIU (8), A.S. ULMI (6). în retur sunt 15 etape, suficiente ca aceste echipe să-şi schimbe locurile.
ONOARE SUD
încă din startul competiţiei, LIBERTATEA URZICEAN-
CA a opcupat primul loc, pe care nu l-a mai cedat până la finalul turului. Cu cele 40 de puncte, echipa lui DAN IVAN şi-a mărit şansele să termine acest campionat pe prima poziţie.
Urmează în clasament
VOINŢA SĂLCIOARA (34) şi RAPID IBRIANU (31).
Doar SĂLCIOARA mai
poate spera la primul loc, dar este greu de ajuns „LIBERTATEA”.
Această clasare arată care este adevărata valoare a fiecărei echipe. De departe LIBERTATEA URZICEANCA are
cea mai bună echipă din Liga a
5-a.
în ultimii ani, „arbitrul” acestei serii a fost VOINŢA SĂLCIOARA. Are echipă tânără, dar fără experienţă şi fără sprijin financiar. Antrenorul „VIVI” este hotărât să-şi continue munca şi fără ajutor, poate, cândva, cineva va ajuta echipa locală, va amenja baza sportivă pentru a spera la promovare.
RAPID IBRIANU a ştiut
să profite de dispariţia GLORIEI CORNEŞTI, luând mai mulţi jucători de la CORNEŞTI. A „pierdut” pentru că ia sfaturi neregulamentare de la A.J.F. PRAHOVA (?!).
E totuşi revelaţia turului. Indiferent de „forţa” lui FLORIN, este imposibil de ajuns UR-
ZICEANCA… în „coada clasamentului” găsim 6 echipe – oricare dintre ele poate ajunge în PROMOŢIE dacă în retur nu-şi întăreşte echipa: URBAN 2 TITU
(13), GRÂU GHIMPAŢI (13), S.C. RĂCARI (12, SIMANG BIL-
CIUREŞTI (12), SĂGEATA CĂ-TUNU (12) PUBLIREX CIOCĂNEŞTI (10).
ONOARE VEST
în ultimii ani, seria VEST era „acaparată” de LUMINA ZIDURI, însă viaţa a demonstrat că acolo unde „bani nu e, nici performanţă nu e”.
Acum, după 15 etape, în fruntea clasamentului găsim, la diferenţă de un punct, 4 echipe. Conduce comuna CORBII MARI prin cele 3 formaţii care-i aparţin:
C.S. PETREŞTI, PCM UNGU-RENI şi eterna A.S. CORBII
MARI. Printre ele s-a „strecurat”
PROGRESUL MĂTĂSARU,
cândva fostă glorie a fotbalului dâmboviţean. C.S. PETREŞTI a acumulat 35 puncte, PROGRESUL MĂTĂSARU (34), PCM
UNGURENI (33), A.S. CORBII
MARI (33). Normal, dintre acestea se va „alege” promovata. Dar „când doi se ceartă, al treilea câştigă”. Din cele trei echipe, cei
din CORBII MARI, PETREŞTI, UNGURENI şi-ar da mâna, ar face două echipe valoroase, una să promoveze în Liga a 4-a, cealaltă să rămână în ONOARE, că toţi folosesc aceeaşi bază sportivă.
Dar tocmai această înţelegere lipseşte aici, se contestă între ei, îşi mută punctele de la unul la altul.
Evident, la MĂTĂSARU nu mai sunt conducători de talia lui GABI POPA, să aibă forţa de a promova şi menţine o echipă în Liga a 4-a, aşa cum a făcut-o GABI POPA singur, ani buni…
Aşa că atenţie, cei din CORBII MARI, n-o ignoraţi pe PROGRESUL MĂTĂSARU, că
nu se ştie niciodată de unde „sare iepurele”… în partea de jos a clasamentului o găsim pe
ŞTIINŢA ODOBEŞTI cu doar
5 puncte şi e greu de recuperat pentru a evita „PROMOŢIA”.
Aşadar, este primul „raid” printre echipele din Liga a 5-a, la jumătatea drumului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro