Published On: mar, mai 9th, 2017

Fostul Poligon de pe dealul Moţăianca, reamenajat ca zonă de agreement printr-un proiect cu finanţare europeană

nichiduta.ro

Fostul Poligon de pe dealul Moţăianca din oraşul Pucioasa va deveni o zonă de agrement pentru petrecerea timpului liber dar şi o atracţie turistică. Interesul urbanistic al autorităţii publice locale din Pucioasa este de a recupera, salubriza şi a reamenaja zona, astfel încât aceasta să devină o importantă zonă de atractie pentru turişti dar şi pentru petrecerea timpului liber al cetăţenilor din localitate şi din imprejurimi. Autorităţile locale din Pucioasa au pregătit deja un proiect „Creare zonă de agrement Moţăianca” ce va fi depus pe AXA 7 a POR 2014 – 2020.
Proiectul prevede : -un amfiteatru în aer liber cu scenă şi dotarea necesară pentru evenimente; -zone expoziţionale pentru încurajarea valorilor artistice locale şi nu numai; -locuri de joacă accesibile unei categorii cât mai ample de vârstă -zone de sport: mese de ping Pong, coşuri de baschet, două terenuri adaptabile mai multor sporturi – tenis, tenis cu piciorul, volei şi aparate de Fitness:
„Fostul Poligon de pe dealul Moţăianca este o zonă frumoasă, cu o vedere superbă asupra oraşului.
Astfel, ne-a venit ideea, ce prinde pe zi ce trece contur, de a crea un loc unde tinerii din oraş să se simtă în largul lor, pe o suprafaţă de 2 hectare.
Cum vedem noi această zonă?
Cu mai multe părţi funcţionale principale:
-un amfiteatru în aer liber cu scenă şi dotarea necesară pentru evenimente; -zone expoziţionale pentru încurajarea valorilor artistice locale şi nu numai; -locuri de joacă accesibile unei categorii cât mai ample de vârstă; -zone de sport cu elemente care să încurajeze mişcarea în aer liber cum ar fi: mese de ping Pong, coşuri de baschet, două terenuri adaptabile mai multor sporturi – tenis, tenis cu piciorul, volei. Apar şi zone de Fitness. Se urmăreşte încurajarea activităţii fizice în cadru natural, benefic sănătăţii; -skate park;
– o grădină senzorială – o amenajare peis-ageră tematică împărţită în 5 zone principale, generate de cele 5 simţuri: grădină olfactivă, grădină gustativă, grădină vizuală, grădină tactilă şi grădină auditivă. Acest ansamblu generează cea mai accesibilă terapie, oferind posibilitatea deconectării de cotidian şi poate deveni simplu un spaţiu de contemplare, meditaţie, lectură;
-oglindă de apă – ce presupune amenajarea unui curs de apă în zona de vale ce străbate pe lăţime terenul; -puncte de Belvedere – amenajarea punctuală a unor zone care să evidenţieze unicitatea peisajului natural şi vederea superbă asupra oraşului; -trasee – o serie de trasee cu pantă lina ce pot fi utilizate pentru alergare, de ciclişti sau skateri.
Vor fi amenajate zone de parcare pentru peste 40 de maşini, se va amenaja şi legătura auto şi pietonală cu strada Carierei.
Adiacent proiectului va fi prevăzută o zonă de cafenele şi mici restaurante; cu spaţii interioare şi exterioare, pe o suprafaţă de 2000 de metri”, a scris edilul Constantin Ana, pe pagina sa de socializare.
Prin realizarea acestui proiect se doreşte ca Fostul Poligon de pe dealul Moţăianca să devină un model de educaţie ecologică a comunităţii, un spatiu de recreere şi destindere pentru toate categoriile de populaţie.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro