Published On: mar, mai 20th, 2014

Fosta şefă a baschetului românesc, aleasă în conducerea federaţiei internaţionale

nichiduta.ro

CSMÎncepând de joi şi până duminică, Hotelul Marriott din Munchen este gazda reprezentanţilor la vârf ai tuturor federaţiilor naţionale de baschet din Europa, întreaga elită a baschetului continental adunându-se în Germania pentru a alege noua conducere a FIBA-Europe. După ce joi seară a avut loc ultima şedinţă a Bordului ales în 2010, iar vineri s-a derulat Adunarea Generală a forului european pentru descărcarea de gestiune şi rapoartele comisiilor, în această după-amiază a avut loc mult aşteptata Adunare Generală de alegeri a FIBA-Europe, pe listele de candidaţi pentru Board-ul forului european fiind prezent şi numele preşedintelui de onoare al FR Baschet, Carmen Tocală. După mai multe ore de discuţii, timp în care în sală au fost prezenţi doar reprezentanţii cu drept de vot ai federaţiilor naţionale din întreaga Europă, au fost oficializate rezultatele alegerilor, noul preşedinte FIBA-Europe fiind ales Turgay Demirel, preşedintele forului din Turcia. Demirel l-a învins destul de clar pe contracandidatul din Macedonia, Daniel Dimevsky, noul preşedinte al FIBA-Europe primind 40 de voturi de la cei 51 de reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din Europa. Totodată, în funcţia de trezorier al forului european a fost ales austriacul Karl Thaller, după ce olandezul Jan Berteling, fost trezorier, s-a retras din cursă.
Rezultatele alegerilor au produs bucurie şi în micuţa delegaţie română prezenta la Munchen, preşedintele onorific al FRB, Carmen Tocală, fiind realeasă ca membru în noul Board FIBA Europe. Alături de preşedintele de onoare al FRB, Carmen Tocală au fost prezenţi la Munchen preşedintele FRB, târgovişteanul Horia Paun, secretarul general Dan Berceanu si directorul de evenimente Adrian Voinescu. Conform datelor oficiale, iată noua componentă a Board-ului forului european, cu precizarea ca la următoarea şedinţă din data de 13 iunie vor fi definitivate componentele comisiilor FIBA-Europe:

Turgay Demirel (Turcia) – preşedinte
Karl Thaller (Austria) – trezorier
Cyriel Coomans (Belgia)
Mirsad Donlagic (Bosnia&Herţegovina)
Georgi Glushkov (Bulgaria)
Zeljko Draksic (Croaţia)
Jiri Zidek (Cehia)
Antti Zitting (Finlanda)
Jean-Pierre Siutat (Franţa)
Ingo Weiss (Germania)
Asterios Zois (Grecia)
Ivan Bodrogvary (Ungaria)
Hannes Jonsson (Islanda)
Dino Meneghin (Italia)
Edgars Sneps (Letonia)
Mindaugas Spokas (Lituania)
Tor Christian Bakken (Norvegia)
Grzegorz Bachanski (Polonia)
Carmen Tocală (România)
Yulia Anikeeva (Rusia)
Dejan Bodiroga (Serbia)
Jose Luis Saez (Spania)
Lena Wallin-Kantzy (Suedia)
Harun Erdenay (Turcia)
Oleksandr Volkov (Ucraina)

Noul Board al FIBA Europe are mandat pentru următorii patru ani, următoarele alegeri urmând să se desfăşoare în 2018.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro