Forumul agricultorilor -bilanţ şi perspective

Date:

A avut loc „Forumul agricultorilor -bilanţ şi perspective”, eveniment desfăşurat la Romexpo, în contextul Zilei Naţionale a Produsului Agroalimentar Românesc. Dezbaterea a constituit un prilej de a aduna la masa discuţiilor fermieri din întrega ţară, ce activează cu succes în domeniul agricol, pentru a analiza şi interacţiona pe teme de interes reci-proc.În discursul său, ministrul Daea a salutat fermierii prezenţi la acest forum şi pe cei din întrega ţară, manifestându-şi aprecierea pentru munca şi efortul permanent al acestora de a asigura hrana ţării. Ministrul a elogiat munca agricultorilor care reuşesc să învingă provocările climatice şi să păstreze valorile şi identitatea naţională, prin roadele activităţii lor.
Petre Daea a mulţumit premierului Dăncilă pentru onoarea de a participa la acest eveniment, precum şi pentru înţelegerea şi sprijinul acordat fermierilor români, prin alocarea unui buget consistent pentru agricultura ţării. Ministrul a făcut un scurt bilanţ al ultimilor trei ani, apreciind că în această perioadă ţara noastră a dobândit un statut al performanţei, prin rezultatele deosebite ale producţiilor agricole, reabilitarea sistemului de irigaţii, tehnologizarea fermelor şi al recunoaşterii, prin aplicarea corectă a normelor şi reglementărilor Politicii Agricole Comune. Ministrul Petre Daea a făcut referire la efortul şi responsabilitatea cu care trebuie tratată elaborarea Planului Naţional Strategic, pentru implementarea noii Politici Agricole Comune 2021-2027.
Lucrările Forumului Agricultorilor s-au defăşurat în cadrul a trei paneluri de discuţii, structurate pe cele mai importante ramuri ale agriculturii, mai exact – I. -Producţie Vegetală, Pomicultură şi Viticultură, II. – Zootehnie şi Industrie Alimentară şi III. – Produse tradiţionale, Programe Speciale. Pe parcursul sesiunilor de discuţii, fermierii au avut ocazia de a dezbate şi a de a interacţiona pe teme de actualitate din agricultură, în prezenţa ministrului Petre Daea. Manifestarea a fost completată de o expoziţie de produse româneşti înregistrate pe sistemele de calitate europene (Magiun de Prune Topoloveni, Telemea de Ibăneşti, Novac afumat din Ţara Bârsei, Salam de Sibiu, Scrumbie de Dunăre afumată), băuturi spirtoase cu indicaţie geografică (Vinars Târnave, Vinars Vaslui, Vinars Murfatlar, Vinars Vrancea, Vinars Segarcea, Pălincă, Ţuică Zetea de Medieşu Aurit, Ţuică de Argeş şi Horincă de Cămârzana), produse aflate în curs de înregistrare la Comisia Europeană (Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemea de Sibiu, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, Salată cu icre de crap tradiţională, Plăcinta dobrogeană), alături de scheme de calitate naţionale – produs tradiţional, reţetă consacrată şi produs montan.Forumul Agricultorilor a fost organizat de MADR, în parteneriat cu Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea şi cu Confederaţia Sindicală Meridian şi a reunit aproximativ 11.000 fermieri din întreaga ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pe 26 aprilie 2024, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, ora 17:00, va avea loc evenimentul „Vinerea Floriilor”

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel...

MORENARUL ANDREI IVAN SE LAUDĂ CU SOȚIA SA

Andrei Ivan a postat pe reţelele sociale imagini de...

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL 29 WTA

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Fostul lider...

CHINDIA REVINE PE „EUGEN POPESCU”

Program etapa 5 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:sâmbătă, 20...