Forţele de ordine în acţiune pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică, au continuat să acţioneze în sistem integrat, desfăşurând activităţi de verificare cu privire la respectarea normelor legale impuse în contextul situaţiei actuale. Respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acţiunilor, astfel că au fost controlaţi cu prioritate agenţii economici din centre comerciale, pieţe, târguri şi terase de pe raza judeţului Dâmboviţa.
Au fost organizate 31 de acţiuni punctuale, fiind efectuate controale la 215 obiective/locaţii.
Totodată, în cadrul controalelor desfăşurate în trafic, poliţiştii au verificat peste 280 de mijloace de transport şi au legitimat 846 de persoane.
De asemenea, pentru neregulile descoperite au fost aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 54 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală.
Alte 35 de sancţiuni contravenţionale au fost pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform prevederilor Legii nr. 61/1991
Acţiunile vor continua, în sistem integrat, şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prevenirea incendiiIor pe timpuI campaniei agricoIe de vară

In perioada campaniei agricole de vară, în special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor păioase, creşte mult riscul de incendiu atât la lanuri, cât şi la depozitele de cereale şi furaje, evenimente ce pot avea consecinţe grave asupra vieţii, mediului înconjurător şi bunurilor materiale.Pentru reducerea riscurilor producerii de incendii […]