Forţele de ordine continuă acţiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, au continuat să acţioneze, în sistem integrat, alături de celelalte structuri, în vederea verificării respectării măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.
Poliţiştii, alături de poliţişti locali şi jandarmi, au efectuat verificări la 131 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.
De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, efectivele angrenate au verificat şi pieţele, restaurantele, centrele comerciale şi zonele unde se formează aglomerări de persoane.
O altă prioritate a forţelor de ordine şi siguranţă publică a fost reprezentată de verificarea mijloacelor de transport, pe parcursul zilei de ieri fiind controlate 117 mijloace de transport public în comun.
Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/202, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei.
Acţiunile pe raza judeţului Dâmboviţa, sunt desfăşurate permanent pentru verificarea şi sancţionarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.
Reamintim tuturor cetăţenilor că este necesar să manifeste un comportament responsabil!
De asemenea, vă reamintim că nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor stabilite, se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, conform prevederilor art. 66 lit. a din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar, conform art. 66 lit. b, nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REGULI STRICTE pentru persoanele care vin din străinătate în România

Pentru cei care vin în România şi stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligaţia carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară. Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la […]