Published On: mar, aug. 8th, 2017

Foresta s-a dus la Timişoara doar ca să se facă de râs

nichiduta.ro

În etapa inaugurală a celei de-a 78 ediţie din Liga a 2-a, s-au marcat 40 de goluri: 32 gazdele şi 8 goluri oaspeţii. Localnicii au reputat 5 victorii, iar vizitatorii 3, două meciu s-au terminat la egalitate.
Runda a fost deschisă de confruntarea dintre ASA Târgu Mureş şi nou-promovata, Ştiinţa Miroslava. Ardelenii au câştigat greu, la limită, 2-1 (Licu min. 15, Munteanu 80, respectov Tăcuţeanu 40).
Meciul etapei s-a disputat în Vechea Cetate de Scaun şi a opus două echipe aspirante la promovare, Chindia Târgovişte şi UTA Arad.
Formaţia de pe malurile Mureşului a venti zâmbitoare din voaiajul târgoviştean şi cu trei puncte în cont şi-a apropiat victoria pe final de meci, când Curtuiuş, intrat la pauză, a marcat golul izbăvitor în min. 89.
Chindia i-a avut în primul 11 pe Ispas şi Nisipeanu, în timp ce Ciobotariu şi Bâftoi au lustruit banca de rezerve.
O altă protagonistă, CS Mioveni a învins la scor, 4-0 (Năstase 27 şi 77, E. Florescu 42, Andor 70) pe FC Afumaţi şi anunţă că e periculoasă.
Foresta Suceava s-a prezentat pe malurile Begăi doar ca să se facă de râs. A încasat 16 goluri de la Ripensia Timişoara. Acum, echipa din Bucovina este asemănată cu Şoimii Pâncota, care a început sezonul trecut cu 0-16, în compania echipei CS Afumaţi.
La prima ediţie în Liga a 2-a, Metaloglobus Bucureşti a pierdut în propriu fief, cu 0-1 (O. Lusamba 23) în faţa Olimpiei Satu Mare. Bucureştenii antrenaţi de Bogdan Argeş Vintilă au dominat, dar nu au reuşit să finalizeze. Ratangiul de serviciu s-a numit, Ştefan Niculae.
După ce a fost condusă cu 0-1 (gol S. Pană 27), Academica Clinceni a revenit în meciul de acasă, cu Dunărea Călăraşi şi a învins cu 4-1, graţie golurilor realizate de M. Constantinescu (55), Drăghici (57), B. Barbu (63 şi 70).
O victorie confortabilă a obţinut şi nou-promovata, AFC Hermannstandt, care a câştigat cu un scor de neprezentare, 3-0 (B. Rusu 23, I. Stoica 49, St. Blănaru 62), cu CS Baloteşti. Antrenorul, Alexandru Pelici a făcut echipă bună la Sibiu. Pe banca tehnică a ilfovenilor a fost readus Cornel Nica.
Din brigada de arbitrii condusă de Haidiner Denis (Hunedoara) au făcut parte şi asistenţii dâmboviţeni, Răzvan Dobre (Şotânga) şi Gabriel Catană (Târgovişte).
Pe malurile Dunării, la Bărila, echipa locală, Dacia Unirea a fost învinsă, la limită de ASU Poli Timişoara, scor 2-3. Din min. 15, echipa brăileană a jucat cu un om în minus. Timişorenii au condus cu 3-0 (Bădăuţă 17 şi 24, Taub 27). Deşi cu un om în minus, echipa din oraşul „salcâmilor” a reuşit să marcheze două goluri prin C Roşu (29 şi 67). Nu a mai avut forţă să egaleze.
În Trivale, pe stadionul Nicolae Dobrin, noul FC Argeş a remizat, alb, 0-0, cu Pandurii Târgu Jiu. La meci au asistat peste 4000 de spectatori. Piteştenii au sărbătorit 45 de ani de când FC Argeş a câştigat titlul de campioană naţională. Echipa din oraşul „lalelelor” are două titluri luate în 1972 şi 1979, cu Dobrin în teren şi Florin Halagian antrenor.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro