Fondurile europene accesate prin Grupurile de Acţiune Locală, gură de oxigen pentru localităţile dâmboviţene

I.B.

asfaltareFoarte multe primării dâmboviţene sunt înscrise în Grupurile de Acţiune Locală (GAL) şi astfel au reuşit să depună proiecte urmând a fi derulate în perioada următoare. Proiectele întocmite de unităţile administrativ teritoriale vizează asfaltări de drumuri, achiziţionări de utilaje, iluminat public, reabilitări de unităţi de învăţământ şi cămine culturale, construcţii de grădiniţe, până la lucrări de apă şi canalizare, amenajare locuri de joacă şi extindere sedii de primării. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi-a arătat mulţumirea faţă de primarii care s-au implicat şi au reuşit să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor şi, implicit, a judeţului prin Grupurile de Acţiune Locală. Însă cu regret şeful judeţului a spus că sunt şi edili indiferenţi, lipsiţi de interes pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc: „Deşi nu este în atribuţia Consiliului Judeţean, din dorinţa de a şti foarte exact cum şi pe cine trebuie să sprijinim cu cote din TVA şi impozitul pe venit, am colectat toate datele din judeţ cu lucrările care urmează a fi realizate în cadrul GAL-urilor în care sunt cuprinse unităţile administrativ-teritoriale. Este îmbucurător că toţi cei care fac parte dintr-un GAL au lucrări publice de executat. Se lucrează pe asfaltări de drumuri de interes local, achiziţii de utilaje care sunt necesare realizării unor lucrări de infrastructură (buldoexcavatoare, tractoare), iluminat public, reabilitări unităţi de învăţământ. ioan marinescuAvem câteva lucrări de extindere sedii de primărie şi amenajare de spaţii adiacente, lucrări de reabilitare dispensar medical, avem mai multe reabilitări de cămine culturale, şcoli gimnaziale, avem şi construcţii de grădiniţe. Avem lucrări de canalizare şi apă, locuri de joacă, dotări instituţii de învăţământ cu mobilier şi aparatură modernă şi construcţie teren de minifotbal. Sper ca toţi primarii să acorde atenţie mare perioadei de implementare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Două proiecte pe Măsura 3.2.2, la Voineşti, prin intermediul GAL (Grupul de Acţiune Locală) Valea lalomiţei
Pe Măsura 3.2.2, autorităţile locale din Voineşti au reuşit să atragă prin intermediul GAL (Grupul de Acţiune Locală) Valea lalomiţei, două proiecte care vor dezvolta o parte din infrastructura rutieră a localităţii. Ambele proiecte au termen de finalizare anul 2014.adrian tutuianu Este un proiect pe fonduri europene depus pe Măsura 3.2.2. Contactul de finanţare este semnat prin GAL Valea lalomiţei. Este vorba despre modernizarea prin asfaltare a DCL 167 sat Lunca, pe o lungime de 1,2 km. Valoarea proiectului din GAL este de 74.000 de euro. Valoarea totală a proiectului este de 150.000 euro, urmând ca cei 74.000 de euro să fie suportaţi din bugetul Consiliului local. Un alt proiect din fonduri europene este tot prin GAL Valea lalomiţei. Este tot prin Măsura 3.2.2 şi este vorba de modernizarea prin asfaltare a străzii Stănculeşti din satul Onceşti. Cu acest proiect tot satul Onceşti va fi asfaltat. Este un proiect la care s-a semnat contractul de finanţare, fiindcă proiectul este conform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fac bani din conductă dezafectată

Trei bărbaţi care furau conductă metalică de pe raza localităţii Aninoasa au fost prinşi de jandarmi. Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa, care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe raza localităţii Aninoasa, în apropierea DN 71 Târgovişte-Pucioasa, a depistat trei persoane în timp ce secţionau o conductă metalică […]