Published On: vin, iun. 16th, 2017

Fondurile alocate pentru 2017 pentru investiţii în sectorul agricol vegetal au fost epuizate

nichiduta.ro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că fondurile disponibile prin submăsura (sM) 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” pentru sectorul vegetal şi pentru zona montană aferentă acestei submăsuri au fost epuizate în primele 5 zile din etapa a doua de depunere a sesiunii anuale 2017. De asemenea, au fost solicitate integral şi fondurile alocate sectorului vegetal aferent sM 4.1 pentru solicitanţii din arealul ITI – Delta Dunării.
Pentru sM 4.1 – sector vegetal, AFIR a primit on-line în sesiunea din acest an 1.163 de solicitări de finanţare în valoare totală nerambursabilă de 456,8 milioane de euro. Alocarea financiară, disponibilă pentru sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanţare a investiţiilor la nivel naţional în sectorul vegetal a fost de 79 de milioane de euro.
Solicitanţii de finanţare pentru sectorul vegetal (sM 4.1) din zona ITI – Delta Dunării au depus pe pagina de internet a AFIR (www.afir.info) 123 de cereri de finanţare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Fondurile alocate pentru acest tip de investiţii care se adresează solicitanţiilor de finanţări din zona ITI -Delta Dunării au fost în valoare de 16,5 milioane de euro.
Totodată, solicitanţii de fonduri pentru investiţii în exploataţii agricole din zona montană au depus on-line 78 de cereri de finanţare în valoare totală de 47,5 milioane de euro. Precizăm că pentru zona montană aferentă sM 4.1 au fost alocate 14 milioane de euro.
Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale s-a oprit înainte de termenul limită prevăzut în anunţul de lansare pentru că valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate a depăşit 200% din alocare (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase).
Sesiunea de depunere a proiectelor pentru investiţii în exploataţii agricole prin sM 4.1 a fost lansată în data de 3 mai 2017. Termenul limită de depunere a cererilor de finanţare este de 31 iulie 2017 pentru componentele pentru care nu au fost solicitate intergral fondurile disponibile, respectiv sectorul ferme de familie şi sectorul zootehnic.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro