Published On: joi, oct. 11th, 2018

Fonduri europene pentru profesionalizarea asistenţilor maternali

nichiduta.ro

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, supune dezbaterii publice ghidul solicitantului „Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, cu o alocare totală de 80 milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU).
În cadrul apelului vor fi finanţate activităţi care privesc îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sistemul de asistenţă socială prin dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi şi includerea acestora în programe de formare profesională. Aceste programe sunt destinate asistenţilor maternali şi personalului specializat din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale a copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi. În plus, se are în vedere asigurarea necesarului de resurse umane prin identificarea asistenţilor maternali activi în reţeaua actuală şi recrutarea persoanelor interesate să aibă această profesie.
MFE asteaptă propuneri de proiecte de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie în parteneriat cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a contribui la accelerarea procesului dezinstituţionalizării copiilor prin închiderea centrelor de plasament clasice şi prin asigurarea tranziţiei îngrijirii acestora în comunitate. Vor fi finanţate proiecte implementate în toate regiunile de dezvoltare. Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de România în domeniul resurselor umane, pentru a contribui la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre UE. Până în prezent, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, din cadrul MFE, a semnat contracte de finanţare în valoare totală de 2,1 miliarde euro.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro