Published On: joi, oct. 6th, 2016

Fonduri disponibile pentru schemele de plăţi directe

nichiduta.ro

tractoareA fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care se alocă temporar suma de 822 milioane lei, pentru efectuarea plăţilor ce reprezintă prefinanţarea cheltuielilor aferente schemelor de plăţi directe, a măsurilor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură. Din aceste fonduri vor fi finalizate plăţile către beneficiarii schemelor de plăţi directe pentru campania 2015 şi vor fi asigurate fondurile pentru 2016 în ce priveşte măsurile de informare şi promovare prezentate mai sus.
Decontarea plăţilor se va face de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin virament în contul beneficiarilor până la data de 30 noiembrie 2016. Această măsură are rolul de a stimula gradul de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
Suma de 822 de milioane lei se alocă temporar, până la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din venituri din privatizare şi va fi rambursată din sumele restituite cu această destinaţie de către Uniunea Europeană.
Actul normativ se aliniază legislaţiei comunitare în domeniu şi vine în sprijinul producătorilor agricoli români care beneficiază de aceste scheme de finanţare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro