Focus pe prevenţie. De la politici de sănătate pentru prevenţie, la practică

În aceste zile a avut loc prima ediţie a Forumul Naţional al Spitalelor a fost lansată o provocare partidelor politice, dar şi preşedintelui pentru a semna un Pact pentru Sănătate pentru că în acest domeniu nu trebuie să existe culoare politică. Sănătatea este a noastră, a tuturor.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că în medicina preventivă este nevoie de programe sustenabile şi a amintit Planul Naţional al Hepatitelor care este un program lansat anul acesta, bugetat, care funcţionează.
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că Planul Naţional pentru Cancer a fost regândit şi va fi finanţat.
În ceea ce priveşte vaccinarea, Sorina Pintea a declarat că este pro-vaccinare şi chiar pro-obligativitate a informării sau chiar a vaccinării, depinde de rezultatul dezbaterilor existente.
La final, ministrul Sănătăţii a spus că în acest domeniu este important dialogul între toţi cei implicaţi autorităţi, societate civilă, asociaţii profesionale şi de pacienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrări în avans la Cresa nr. 16

Primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu precum şi şefi de direcţii din Primăria Târgovişte au fost în această dimineaţă pe şantierul deschis pentru extinderea Creşei nr. 16, din Microraionul IV. Ritmul lucrărilor este bun şi edilul a exprimat convingerea că proiectul va fi finalizat mult mai repede […]