FNSA critică proiectul Legii salarizării unitare

Printr-un comunicat de presă semnat de preşedintele Valeriu Suciu, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie exprimă „revolta faţă de încercarea clasei politice de a feudaliza administraţia publică din România, prin crearea unei categorii de vasali ai aleşilor locali, care din momentul intrării în vigoare a proiectului de lege, în forma actuală, vor putea stabili după bunul plac salarizarea angajaţilor din primării şi consilii judeţene, fără avizul organizaţiilor sindicale, având un prag minim (salariul minim pe economie) şi un prag maxim (salariul viceprimarului). Nu este greu de aniticipat care categorie de salariaţi va beneficia de salarizare maximă şi care va fi pe cea minimă”.
FNSA – reprezentativă pentru sectorul „Administraţie publică”, acuză că se încearcă politizarea administraţiei publice locale şi chiar transformarea unităţilor administrativ-teritoriale într-un fel de societăţi comerciale.
Alte nemulţumiri sunt generate de faptul că mai multe decizii ale Curţii Constituţionale nu au fost transpuse în proiectul de lege şi că se încalcă principiul „muncă egală – salarizare egală”.
Potrivit FNSA invocă şi încălcarea principiului stabilităţii funcţiei publice specifice angajaţilor din primării şi consilii judeţene şi solicită autorităţilor centrale întâlniri pentru corectarea acelor prevederi care vin în contradicţie cu aşteptărle sindicaliştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cherchez şi-a dribalt adversarii pe toate feţele A marcat două goluri şi a dat o bară

În partida din runda a 28-a, CS Mioveni, Cristi Cherchez a stat pe banca de rezervă pe toată durata meciului şi Chindia a pierdut cu 2-0 (Rădescu 43 şi Neagoe 45). Cu FC Braşov, Cherchez a făcut parte din garnitura de start şi a făcut prăpăd în liniile echipei de […]