Florin Nini: „LA TÂRGOVIŞTE AM TRĂIT MOMENTE UNICE ÎN CARIERĂ”

Mihai ROŞOIU

florin niniFlorin Nini se pregăteşte pentru o nouă provocare. Tehnicianul gălăţean care a cucerit un titlul naţional, două cupe ale României şi a ajuns în optimile Euroligii feminine de baschet cu CS Municipal Târgovişte va pregăti, din toamnă, Energia Rovinari, echipă din prima ligă masculină.
Deşi nu va mai fi la Târgovişte în sezonul viitor, Nini vorbeşte cu plăcere despre cei doi ani petrecuţi în Vechea Cetate de Scaun.
– Domnule Nini, în toamnă veţi reveni în competiţia masculină. Cum credeţi că va fi această trecere?
– N-o să fie uşor. Am acceptat oferta conducerii de la Rovinari pentru că au un proiect serios pe care sper să-l ducem la capăt cu bine şi să avem rezultatele pe care ni le propunem. Nu mi-e teamă să revin în campionatul băieţilor, deşi sunt conştient de faptul că va fi mult mai dificil. Liga masculină a devenit foarte puternică şi de aceea veţi vedea că fiecare victorie va conta pentru orice echipă.
– Regretaţi că aţi părăsit Târgoviştea?
– Există regrete, normal, dar starea de incertitudine de acolo m-a făcut să iau această decizie. Eu am aşteptat ca lucrurile să se rezolve, dar perspectivele nu erau cele pe care le aşteptam. Nu am înţeles niciodată de ce a existat această presiune constantă asupra echipei de baschet feminin. Păi când o echipă îţi aduce atâta notorietate şi rezultate singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să o sprijini din toate puterile.
– Vă referiţi aici la consilierii locali?
– N-aş vrea să intru într-un segment pe care nu-l stăpânesc. Tot ce pot să vă spun este că ar fi fost corect ca întreaga comunitate să pună umărul la susţinerea echipei. La Târgovişte s-a întâmplat tocmai invers. Deşi această echipă a obţinut rezultate greu de egalat a fost atacată constant în presă. Până la urmă nu-i treaba mea, dar nu mi se pare normal să se petreacă asemenea lucruri.
– Ce credeţi că se va întâmpla cu echipa de la Târgovişte?
– E o întrebare la care nu vă pot oferi un răspuns. Personal aş vrea să aibă continuitate pentru că la Târgovişte am trăit momente unice în cari-erea de antrenor, dar nu e suficient ca eu să-mi doresc asta.
– Ce vă propuneţi la Rovinari?
– Nu putem muta munţii din loc peste noapte. Vom încerca să creăm o echipă competitivă. Am găsit aici oameni de bună-credinţă, care-şi doresc să facă performanţe. Energia Rovinari are marele avantaj că este o echipă stabilă din punct de evdere financiar, iar acest lucru contează enorm în obţinerea performanţei. Nu suntem un club bogat, dar suntem un club sigur, iar în ziua de astăzi siguranţa este cea mai importantă. Trebuie să avem răbdare şi sunt convins că vom ajunge să obţinem rezultatele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Concordia 3 Chiajna - F.C. Chitila 0-2 (0-1) F.C. Chitila se va confrunta, la baraj, cu Gloria Corneşti

A marcat: Marinescu (min. 7 şi 57) A arbitrat: Alin Proşteanu. Meciul s-a disputat pe stadionul Concordia din Chiajna. Concordia 3: Florea -Iordan, Dinisel, Militaru, Alexe, Badea, Lungu, Marcu, Jugăstreanu, V. Militaru, Cristea. Rezerve: Huzui, Florea, Bişinoiu, Dogaru, Frăţilă, Gheţu. Antrenor: George Burtea. F.C. Chitila: Dragomir -Militaru, Furtună, Ganea, Dincă, […]