Florin Istrate, vicepreşedinte Agrostar „Un an agricol bun nu înseamnă, obligatoriu, alimente mai ieftine”

tractorIn opinia lui Florin Istrate, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Agricultură – Agrostar şi director al Centrului Regional de Formare Târgovişte, faptul că au fost obţinute producţii de cereale peste mediile anului nu va conduce la ieftinirea alimentelor:
„Avem an agricol bun pe segmentul vegetal, dar o cantitate mare de cereale nu înseamnă, obligatoriu, profit pentru fermieri şi preţuri mai mici la alimente. Nu cantitatea de grâu influenţează preţul pâinii, iar producţiile mari înseamnă şi costuri emergente mai mari”.
Florin Istrate mai este de părere că statul ar trebui să intervină pentru amenajarea de depozite şi silozuri, pentru ca producătorii să aibă unde să păstreze recoltele până la momentul obţinerii unor preţuri corecte.
„Preţurile alimentelor s-ar putea reduce numai în condiţiile unui mediu economic sănătos, cu un nivel substanţial mai redus al evaziunii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PDL Dâmboviţa. În pragul scindării

Suspendarea lui Gabriel Boriga – statutară potrivit declaraţiilor lui Marin Antonescu, membru în Biroul Pemanent Judeţean Interimar, Judeţean Interimar, pare să grăbească scindarea PDL Dâmboviţa. În replică, mai mulţi primari PDL şi membri din teritoriu au solicitat întrunirea Colegiului Director Judeţean. Marin Antonescu a ridiculizat modul în care a fost […]