Finanţări pentru IMM-urile din zona rurală

Ş.E.

euroMinisterul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a lansat, miercuri, Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural, cu un buget de 25,9 milioane lei.
„Prin acest program, ministerul îşi doreşte încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural prin instituirea unei scheme de ajutor de minimis. Bugetul alocat Programului naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural pentru anul 2016 este de 25.900.000 lei. Prin implementarea programului în anul 2016 se estimează acordarea de ajutor de min-imis unui număr de minimum 207 de beneficiari. Valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 125.000 de lei pentru fiecare beneficiar”, informează MECRMA.
Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii şi planuri de afaceri depuse online de aplicanţi pe site-ul http://www.aippimm.ro, „calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri făcându-se în mod automat, transparent şi în timp real”.
Începând din data de 20 iulie 2016, ora 10.00, este activă aplicaţia de înscriere în Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM în mediul rural. „Finanţările disponibile prin intermediul programelor naţionale pot fi utilizate ca un catalizator pentru stimularea antreprenoriatului rural. 2016 este doar începutul unei perioade în care accesul la finanţare este mai facil pentru firmele existente şi cele cu potenţial din toate zonele rurale. Noile programe de finanţare disponibile din bugetul de stat şi din fonduri europene stimulează crearea unui mediu în care antreprenoriatul rural să se dezvolte”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul
MECRMA.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate în mediul rural, prin creşterea numărului de locuri de muncă şi al IMM-urilor în mediul rural, facilitarea accesului IMM-urilor înfiinţate în mediul rural la sursele de finanţare, în contextul reducerii discrepanţelor economice dintre mediul urban şi cel rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reciprocitatea vizelor cu SUA şi Canada

Săptămâna trecută a avut loc reuniunea ministerială cvadripartită dintre Comisia Europeană, Canada, România şi Bulgaria pentru a discuta tematica reciprocităţii vizelor. În urma acestei reuniuni, Comisia a adoptat miercuri, 13 iulie, o comunicare în care evaluează progresele realizate în discuţiile cu Canada şi SUA pe acest subiect şi stabileşte calea […]