Finanţări nerambursabile prin PNDR 2020 pentru infrastructura secundară de irigaţii

In vederea pregătirii unei noi sesiuni de depunere a cererilor de finanţare, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reaminteşte tuturor celor interesaţi că infrastructura secundară de irigaţii este sprijinită prin intermediul submăsurii (sM) 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Beneficiarii eligibili pentru finanţare sunt Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole, conform legislaţiei în vigoare. Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI) pot depune cereri de finanţare numai dacă sunt deţinători de infrastructură secundară de irigaţii preluată prin proces verbal de predare-primire.
„Prin componenta de infrastructură de irigaţii a sM 4.3 vor fi eligibile investiţiile în modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare de punere sub presiune şi de racordare la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat, precum şi echipamentele de irigat în limita a 30% din valoarea proiectului.
Din punct de vedere al amplasamentului, se vor finanţa doar investiţii din amenajările viabile economic, atât cele care au aplicat cel puţin o udare în trecutul recent (2007 – 2016), cât şi cele care nu au udat în trecutul recent şi care vizează mărirea netă a suprafeţei irigate”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Lista amenajărilor de irigaţii viabile economic se regăseşte în Anexa 2 – Analiza viabilităţii economice a sistemelor de irigaţii din H.G. nr. 793/ 2016 pentru aprobarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România, cu modificările şi completările ulterioare, disponibilă şi pe pagina oficială de internet, www.afir.info, la secţiunea Legislaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bani de la stat pentru promovarea externă a firmelor

Societăţile comerciale private româneşti mai primesc timp la dispoziţie pentru a se înscrie în programul „Internaţionalizare 2018”, prin care pot primi fonduri nerambursabile de la stat, în cuantum de maximum 25.000 de lei fiecare, pentru a merge în strinătate la târguri şi expoziţii. Asta după ce Ministerul pentru Mediul de […]