Finanţări nerambursabile pentru 12 proiecte în domeniile sport, educaţie civică, social şi tineret

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a semnat în sala Vlad Ţepeş a instituţiei, 12 contracte pentru proiectele declarate admise la finanţare nerambursabilă din bugetul judeţului Dâmboviţa.
Bugetul total alocat pentru sesiunea I 2021 a fost de 400.000 lei. Pe domenii, el a fost repartizat astfel: sport (180.000 lei), educaţie civică şi social (120.000 lei) şi tineret (100.000 lei). Beneficiarii acestui program sunt asociaţii, ONG-uri care realizează activităţi în domeniile menţionate.
În cadrul acestei sesiuni au fost depuse 21 de propuneri de proiecte pentru toate domeniile incluse în program, care au fost apoi evaluate de către comisia de evaluare şi selecţionare.
Cele 12 proiecte admise pentru finanţare au valoarea totală de 230.148 lei. La categoria sport, au fost aprobate 5 proiecte, cu o valoare totală atribuită de 110.928 lei, la categoria educaţie civică, domeniul social – 5 proiecte, cu o valoare totală de 82.280 lei, iar la categoria tineret – 2 proiecte, cu o valoare totală de 36.940
lei.
La acest eveniment au mai fost prezenţi: Luciana Cristea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudiu Mănescu, şef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociaţii, Fundaţii, Coordonare Societăţi Comerciale, reprezentanţii asociaţiilor beneficiare ale finanţărilor nerambursabile, alţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Preşedintele Corneliu Ştefan: „Mă bucur să particip la evenimentul de astăzi, de semnare a mai multor contracte, mulţumită cărora un număr însemnat de activităţi din domeniile sportului, tineretului, educaţiei civice vor putea fi implementate – este vorba despre concursuri şcolare sportive, educaţie montană pentru tineret, o şcoală de vară de astronomie şi fotografie, robotică şi altele de acest gen. În acelaşi timp, aş vrea să fac un apel la dumneavoastră pentru a respecta ghidul de finanţare şi termenii contractelor. Nu în ultimul rând, aş vrea ca, împreună cu dumneavoastră -copii, sportivi, oameni care provin din diferite localităţi – să promovăm judeţul Dâmboviţa. Am văzut, la toate competiţiile la care am fost prezent, copii participanţi care reprezentau diferite judeţe şi care erau mândri de ele. Dumneavoastră, prin activităţile pe care le desfăşuraţi, puteţi promova judeţul Dâmboviţa. Intenţionăm să continuăm aceste activităţi.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrări la infrastructura rutieră din judeţul Dâmboviţa, în perioada 19 - 23 iulie 2021

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 19 – 23 iulie 2021, va efectua, prin societăţile comerciale de profil şi trebuie să dea dovadă de mare atenţie în trafic. Siguranţa circulaţiei semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere şi elemente pentru siguranţa circulaţei Covor bituminos DJ 702B […]