Finanţări în valoare de 155 milioane de euro pentru fermieri, prin intermediul băncilor agreate de FEI

Fondul European de Investiţii (FEI) a selectat patru bănci româneşti în cadrul primului acord de finanţare în domeniul agricol din România, pentru a oferi noi finanţări fermierilor din întreaga ţară.Cele patru bănci din România – Banca Comercială Română, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank vor acorda finanţări în valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri şi întreprinzători din mediul rural.
FEI şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanţare pentru susţinerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanţare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), este finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). şi va sprijini cheltuielile de capital ale fermelor mici, ale exploataţiilor agricole precum şi cofinanţarea proiectelor selectate pentru grant în cadrul PNDR.
Instrumentul financiar se va adresa inclusiv unor categorii de beneficiari cu un risc mai ridicat de creditare, cum ar fi fermele mici sau tinerii fermieri iar costurile de finanţare vor fi reduse. Având patru intermediari financiari selectaţi, beneficiarii noştri pot acum să acceseze împrumuturi în condiţii mai favorabile, care ţin cont de nevoile de finanţare specifice acestui sector de activitate.
Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa principală este de a sprijini microîntre-prinderile, întreprinderile mici şi mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să acceseze finanţarea. FEI creează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care vizează în mod specific acest segment de piaţă. În acest rol, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MIHAELA RADU, O SUPER-CAMPIOANĂ. UN SUPER-CARACTER: "TITLUL NAŢIONAL MI-A ARĂTAT CĂ TOTUL E POSIBIL ATUNCI CÂND MUNCEŞTI"

Mihaela Radu şi-a depus deja candidatura la titlul de cea mai bună sportivă a judeţului în anul 2018. Titlul naţional la box obţinut la ultimele Campionate Naţionale o transformă pe eleva lui Nicu Tamaş într-una dintre dintre cele mai prolifice practicante a sportului cu mănuşi din istoria judeţului. La două […]