Published On: lun, feb. 12th, 2018

Finanţare pentru programe de informare şi promovare în sectorul agroalimentar

nichiduta.ro

Având în vedere faptul că, pentru anul 2018, Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru cu privire la acţiunile de informare şi promovare ale produselor agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terţe, care prevede lista temelor prioritare, bugetele aferente şi acţiunile care pot fi puse în aplicare, organizaţiile de producători din sectorul agroal-imentar pot solicita finanţări pentru proiecte de informare şi promovare. Scopul acestui program este, pe de o parte, de a creşte numărul de activităţi destinate ţărilor terţe, în care există cel mai mare potenţial de dezvoltare, iar pe de altă parte, de a informa consumatorii de pe piaţa internă cu privire la standardele ridicate ale produselor UE, respectiv diferitele sisteme şi etichete ale UE privind calitatea (denumirea de origine protejată – DOP, indicaţia geografică protejată – IGP, specialitatea tradiţională garantată – STG). Solicitanţii pot propune două tipuri de programe: programele simple şi programele multinaţionale.
Programele pot fi depuse de organizaţiile profesionale şi interprofesionale ale sectorului, reprezentative la nivel naţional, grupuri şi organizaţii de producători, precum şi organisme din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv activităţile de promovare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro