Published On: sâm, feb. 9th, 2013

FINANŢARE PENTRU CERCETARE

nichiduta.ro

UEFinanaţarea UE va oferi granturi, fiecare în valoare de 150.000 de euro, cercetătorilor de înalt nivel pentru a crea o punte de legătură între munca lor şi inovarea tranzacţionabilă. Consiliul European pentru cercetare a publicat rezultatul ultimei runde a principalei sale scheme de finanţare „Validarea de concept”. Un total de 60 de granturi au fost acordate cercetătorilor care au primit deja granturi CEC. Proiectele acoperă o gamă largă de teme, cum ar fi terapiile medicamentoase inovatoare şi biomedicale noi, substanţe chimice industriale mai ecologice şi mai ieftine, precum şi o abordare mai incluzivă pentru accesibilitatea clădirilor. Validarea de concept poate acoperi activităţile legate de finanţre – de exemplu drepturile de proprietate inteletuală, investigarea oportunităţilor comerciale şi de afaceri sau validarea tehnică.
Granturile sunt acordate cercetătorilor din zece ţări din spaţiul european de cercetare (statele membre UE şi ţările asociate la programul-cadru de cercetare). Bugetul total pentru această cerere de propuneri este de 10 milioane EUR. În total, 69 de propuneri au fost prezentate în octombrie 2012 pentru al doilea termen limită pentru această cerere de propuneri, din care au fost selectate astăzi 27 de propuneri câştigătoare. Primul termen din mai 2012 a atras 75 propuneri, care au avut ca rezultat 33 de câştigători anunţaţi în septembrie 2012.
Consiliul European pentru Cercetare a lansat noua iniţiativă de finanţare, „Validare de concept” în martie 2011, pentru a contribui la stimularea inovării. Fiecare grant poate fi in valoare de 150 000 EUR, iar bugetul total al celei de-a doua cereri de propuneri „Validare de concept” a CEC este de 10 milioane EUR. Prezenta cerere de propuneri este deschisă pentru toţi cercetătorii principali care beneficiază de o finanţare CEC în curs de desfăşurare sau de un grant care s-a încheiat cu mai puţin de douăsprezece luni înainte de data publicării cererii. Finanţarea este pentru o perioadă de până la un an pentru fiecare grant. Creat în 2007 de către UE, Consiliul European pentru Cercetare este prima organizaţie paneuro-peană de finanţare a cercetării de frontieră. Obiectivul său este de a stimula excelenţa ştiinţifică în Europa prin încurajarea concurenţei pentru finanţare între cei mai buni şi mai creativi cercetători, de orice naţionalitate sau vârstă. De asemenea, CEC se străduieşte să atragă în Europa cercetători din întreaga lume. CEC funcţionează pe baza unei abordări „ascendente”, care lasă iniţiativele la latitudinea cercetătorilor, permiţându-le astfel să identifice noi oportunităţi în orice domeniu de cercetare. De la lansarea sa, CEC a finanţat peste 3 100 proiectele de cercetare de frontieră în întreaga Europă şi a devenit „o referinţă”/un etalon pentru cercetarea de excelenţă.
CEC, cea mai nouă componentă a celui de-al şaptelea program-cadru pentru cercetare al UE, dispune de un buget de 7,5 miliarde EUR pentru perioada 2007-2013. În noul program-cadru
„Orizont 2020” (2014-2020), Comisia
Europeană a propus o creştere considerabilă a bugetului CEC la peste 13 miliarde EUR. Aceasta se bazează pe o propunere de buget total de 80 de miliarde de euro pe o perioadă de şapte ani pentru Orizont 2020.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro