Finanţare europeană pentru realizarea Centrului de recuperare şi refacere pentru veteranii din teatrele de operaţii, de la Mănăstirea Dealu

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a vorbit astăzi despre „succesul major al preşedintelui Klaus Iohannis care, în cadrul discuţiilor de la Bruxelles, a negociat şi obţinut pentru România suma de 80 de miliarde de euro”. Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind masivul plan de stimulare a economiilor blocului comunitar iar la final, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România a obţinut 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene.
Sunt două componente ale acordului: bugetul UE pe următorii 7 ani şi planul de redresare economică. Vor fi în total peste 45 de miliarde de euro pentru coeziune şi agricultură, bani alocaţi României pentru următorii 7 ani iar planul de redresare intră în vigoare la 1 ianuarie, cu 750 de miliarde de euro, din care 390 vor fi fonduri nerambursabile, iar 360 de miliarde de euro credite în condiţii extrem de avantajoase. Banii vor fi alocaţi celor 27 de state membre în funcţie de planurile de relansare economică la nivel naţional.
Tot ca o veste bună, de această dată cu impact în plan local, Aurelian Cotinescu, candidatul PNL pentru Primăria Târgovişte, a declarat că a fost obţinută finanţare pentru proiectul de amenajare a Centrului de tratament şi recuperare a răniţilor şi veteranilor din teatrele de operaţii, de la Mănăstirea Dealu. Cotinescu a precizat că anunţul a fost făcut de Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene şi a estimat că, în funcţie de obţinerea avizelor necesare şi derularea procedurilor legale de achiziţii publice, proiectul ar putea demara în primăvara viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

STROE NU VREA SA AUDA DE ÎNGHEŢAREA SEZONULUI ÎN LIGA I

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, nu exclude o intervenţie mai fermă în fotbal, după ce la mai multe cluburi din Liga I au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Stroe nu a precizat în ce ar putea consta această intervenţie mai „fermă”, însă a făcut afirmaţia răspunzând […]