Published On: mar, nov. 7th, 2017

Finanţare europeană pentru proiectul „Consolidare – restaurare cu integrare în circuit turistic Biserica de lemn «Cuvioasa Paraschiva» Vârtop” din comuna dâmboviţeană Cândeşti

nichiduta.ro

Săptămâna trecută, s-a semnat un nou contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional pentru conservarea şi promovarea patrimoniului cultural din Sud Muntenia!
Noul proiect ce va fi finanţat cu fonduri nerambursabile POR este cel de-al treilea contract semnat la nivelul judeţului Dâmboviţa în cadrul Axei prioritare 5 „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.
Parohia Cuvioasa Paraschiva – Cândeşti Vale este beneficiarul proiectului cu titlul „Consolidare -restaurare cu integrare în circuit turistic Biserica de lemn «Cuvioasa Paraschiva» Vârtop”. Valoarea totală a contractului este de 9.914.139,91 lei, din care 9.715.857,11 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată prin fonduri FEDR şi de la bugetul de stat.
Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva” din dealul Vârtop se află în prezent într-o stare avansată de degradare pe mai multe componente: fundaţii şi elevaţii, structura pereţilor interiori transversali, acoperiş, instalaţie electrică, pictura interioară şi exterioară etc.. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile POR se vor realiza lucrări de restaurare şi consolidare a bisericii – monument reprezentativ pentru judeţul Dâmboviţa, ce datează încă din anul 1713, din timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu.
Implementarea proiectului are o durată de 51 de luni, de la data semnării contractului de finanţare, şi urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al lăcaşului de cult pe piaţa turistică naţională şi internaţională, prin restaurarea şi introducerea acestuia în circuitul turistic.
La nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul Priorităţii de investiţii 5.1 s-au depus până în prezent 41 de aplicaţii, ce au o valoare totală de aproximativ 440 de milioane de lei, din care potenţialii beneficiari solicită în total fonduri nerambursabile de peste 425 de milioane de lei.
Dintre cele 41 de proiecte, până la această dată s-au semnat 7 contracte de finanţare în valoare totală de aproape 94 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă suma solicitată din fondurile FEDR şi de la bugetul de stat.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro