Finalul Festivalului medieval Dracula

O paradă medievală, spectacole istorice, ateliere tematice de mânuire a sabiei şi tras cu arcul, concerte şi multe alte surprize au avut loc, în perioada 1517 iunie, la Festivalul Dracula de la Târgovişte.
Din zori şi până în seară, la Curtea Domnească din Târgovişte, meşteşugarii şi-au făcut simţită prezenţa prin ateliere în care târgoviştenii şi nu numai au putut învăţa să construiască obiecte de artă medievale, iar cavalerii le-au arătat cum se lupta înainte haiduceşte, cu sabia sau arcul în mână.
Au fost prezentate spectacole cu foc, recitaluri de muzică medievală, dansuri şi costume medievale, spectacole pentru copii, artişti pe picioroange, cascadori şi, nu în ultimul rând, spectacole istorice.
În ciuda vremii capricioase, duminică seară, la Curtea Domnească din Târgovişte s-a jucat spectacolul istoric „Balada lui Constantin Brâncoveanu”, pus în scenă de Teatrul Municipal Tony Bulandra. Nu a lipsit din program un concert de muzică folk susţinut de Gheorghe Gheorghiu. Pe scenă a urcat şi Trupa Corbu (Ad-Hoc) – muzică disco easy hardcore, cu influenţe medieval. Seara de duminică s-a încheiat cu un spectacol cu foc – trupa „Hypnosis Fire”.
Timp de trei zile, vechea cetate de scaun a prins viaţă, s-a întors în timp, iar aleile pavate cu piatră au fost animate de cavaleri, domniţe şi meşteşugari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pacienţii aflaţi sub tratamentul interferon free îl vor continua până la finalizare

CNAS precizează că afirmaţiile publice conform cărora există un risc de posibilă discontinuitate a asigurării tratamentului interferon free pentru pacienţii cu hepatită C nu corespund realităţii. Astfel, conform prevederilor contractelor de tip cost-volum-rezultat aflate în derulare, odată ce un pacient a început tratamentul interferon free în baza unuia din aceste […]