Filiala de Cruce Roşie Beijing, în vizită în judeţul Dâmboviţa

raed arafatCrucea Roşie Dâmboviţa, pe parcursul a trei zile, a fost gazda Crucii Roşii Chineze – filiala Beijing. Luni seară, reprezentanţii Crucii Roşii Dâmboviţa şi cei ai Crucii Roşii Chineze – filiala Beijing s-au întâlnit la Târgovişte cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a primit la sediul instituţiei, vizita delegaţiei Crucii Roşii Chineze – filiala Beijing, condusă de vicepreşedintele, doamna Li Na. La întâlnire au fost prezenţi vicepreşedintele CJD, loan Marinescu, secretarul general al judeţului, Ivan Ivanoff, precum şi conducerea filialei judeţene a Crucii Roşii Dâmboviţa. Din delegaţia Crucii Roşii Chineze au mai făcut parte: Wang Hongmei – reprezentant în Departamentul Dezastre, Wu Yan – Biroul Administrativ, Tian Chunsheng – preşedintele subfilialei Shijingshan şi Wu Guogiang – vicepreşedintele subfilialei Dongcheng. Vizita delegaţiei de Cruce Roşie din Beijing în municipiul Târgovişte, în perioada 14 – 17 iunie este rezultatul unui parteneriat de colaborare încheiat cu filiala din Dâmboviţa, în baza acordului-cadru între Crucea Roşie Chineză şi Crucea Roşie Română. Este o colaborare veche de 15 ani, şi constă într-un schimb de experienţă referitor la activităţile social-umanitare şi de intervenţie la dezastre, iar în cadrul recentei întâlniri se vor stabili o serie de strategii de dezvoltare. crucea rosie beijingPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a subliniat în cadrul discuţiilor purtate la sediul instituţiei, faptul că demersul celor două filiale de Cruce Roşie, vine să întărească relaţiile excelente pe care judeţul Dâmboviţa le are cu Republica Populară Chineză, legături marcate de-a lungul anilor prin acţiuni reciproce în sensul dezvoltării parteneriatului economic şi cultural: „Ca observator pot să fac afirmaţia că filiala din China are o experienţă serioasă în intervenţia la situaţii de dezastru, cutremure, inundaţii şi sunt convins că experienţa dumnealor va fi utilă şi pentru noi. Consider, că este utilă colaborarea dintre filiala din Dâmboviţa şi cea din Beijing, avem ce învăţa de la partea chineză şi reprezintă o direcţie de consolidare a legăturilor dintre cele două ţări”. Vicepreşedintele Crucii Roşii Beijing, Li Na, a ţinut să menţioneze faptul că legătura cu filiala judeţeană de Cruce Roşie este unicul parteneriat pe care Beijing-ul şi respectiv China îl are cu o societate naţională de Cruce Roşie din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ploile şi inundafiile lovesc din nou judeţul Dâmboviţa

Incă de la începutul săptămânii vremea a fost închisă în întreaga ţară. Nici judeţul Dâmboviţa nu a fost ocolit de vremea mohorâtă însă pentru zilele următoare veştile pentru dâmboviţeni nu sunt tocmai bune şi spunem acest lucru pentru că ploile şi inundaţiile lovesc din nou judeţul nostru. Hidrologii au emis […]