Published On: mar, nov. 5th, 2019

„Fii deştept în trafic”

În luna octombrie , preşcolarii şi elevii din judeţ au fost sfătuiţi de poliţiştii de la rutieră să circule cu atenţie, să respecte întotdeauna regulile de circulaţie şi să nu traverseze strada în fugă şi fără să se asigure.De asemenea, cadrele didactice au fost informate cu privire la noile modificări legislative din domeniul rutier.Activităţile s-au înscris în cadrul campaniei „Fii deştept în trafic”, derulată la nivel naţional de Poliţia Română, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.Pe parcursul lunii octombrie a.c., poliţiştii rutieri s-au întâlnit cu preşcolarii şi elevii de la 27 de unităţi de învăţământ din judeţ, în cadrul unor sesiuni de informare în domeniul siguranţei rutiere.
Poliţiştii le-au explicat copiilor cât este de important să fie prudenţi atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau biciclişti şi au fost îndemnaţi să traverseze strada în pas vioi, nu în fugă, iar înainte de traversare să se asigure temeinic că autovehiculele au oprit.
Au fost purtate discuţii şi despre semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere destinate în special pietonilor.
De asemenea, elevilor li s-a reamintit că trebuie să acorde prioritate de trecere autospecialelor de la ambulanţă, pompieri şi poliţie atunci când acestea circulă cu sirenele pornite, chiar dacă semaforul electric destinat pietonilor este verde.
Totodată, poliţiştii au atras atenţia că bicicleta poate fi folosită pe drumurile publice doar împlinirea vârstei de 14 ani şi necesită a fi dotată corespunzător.
Şi profesorii au fost informaţi cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere şi despre noile modificări legislative referitoare la utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul şofatului.
Beneficiarii lecţiilor de educaţie rutieră au primit au primit pliantele campaniei „Fii deştept în trafic!” care cuprind un set de mesaje preventive.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>