Fiecare director de școală poate să înlocuiască orele de educație fizică, cu ore din disciplina educație pentru viață

Fiecare director de școală poate să înlocuiască orele de educație fizică, cu ore din disciplina educație pentru viață, de exemplu, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a făcut declarația la Guvern, miercuri, după ședința Executivului.
Întrebat dacă elevii care fac orele de sport sunt exceptați de la portul măștii, Cîmpeanu a explicat că ordinul comun de ministru prevede că orele de sport se fac în exterior
fără mască peste incidența de 2 la mie dintr-o localitate.
Ministrul a dat apoi un exemplu, spunând că „fiecare director de școală poate să suplinească aceste ore de educație fizică cu ore din disciplina Educație pentru viață”.
Reporter: Mă uităm că tocmai s-a publicat în Monitorul Oficial cred că ordinul privind obligativitatea măștii de protecție și voiam să vă întreb ce se întâmplă în cazul elevilor care fac ore de sport în aer liber, dacă sunt exceptați sau nu.
Sorin Cîmpeanu: Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educație fizică în spații interioare dacă rata de incidență în localitate este sub 2 la mie; peste 2 la mie, doar în spații exterioare fără mască de protecție. Având în vedere și condițiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educație fizică în exterior din cauza condițiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de școală poate să suplinească aceste ore de educație fizică cu ore din disciplina Educație pentru viață, spre exemplu.
Ordinul de ministru prevede, la articolul 3, alineatul 8 următoarele: „Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1.000. La o rată de incidență mai mare de 2/1.000, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică”.
Dacă orele de educație fizică și sport vor fi înlocuite cu ore de Educație pentru viață nu este clar ce se întâmplă cu normele profesorilor de sport, dau dacă tot aceștia predau disciplina Educație pentru viață.
Ministrul a vorbit despre „condiții climatice nefavorabile”, în contextul în care se referea la condiții de temperatură scăzute, adică eventual condiții meteorologice, clima fiind, încă, neschimbată pe teritoriul României, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cel de-al șaptelea an al Școlii siguranței Tedi a început

Învățătorii sunt invitați să-și înscrie elevii în program. Pandemia generată de Coronavirus ne-a schimbat tuturor modul de viață cu care eram obișnuiți. În mod special, elevii și cadrele didactice au fost nevoiți să facă cele mai multe eforturi pentru a se adapta noilor condiții. Printre ei s-au numărat și elevii […]