Festivalul „Rodica Bujor” a ajuns la a IV-a ediţie

La mai bine de 20 de ani de la dispariţia ei, Rodica Bujor rămâne, prin repertoriul variat şi stilul autentic, „o minune a cântecului popular românesc”. Această descriere făcută de George Enescu s-a confirmat în timp, prin includerea numelui artistei în patrimoniul vocilor româneşti de valoare, alături de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.
Născută în comuna Voineşti din judeţul Dâmboviţa, în anul 1914, a trăit de mică în mediul muzical al cântecului popular şi a cunoscut succesul la Bucureşti, după ce a fost descoperită în cadrul unor audiţii, de George Enescu.
Din dorinţa de a nu lăsa să piară amintirea acestei apreciate interprete de folclor, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Primăria comunei Cândeşti, organizează a IV-a ediţie a Festivalului judeţean de interpretare a cântecului popular „Rodica Bujor”. Vineri, de la ora 17:00, la Căminul Cultural Dragodăneşti- comuna Cândeşti, va avea loc spectacolul de muzică populară susţinut de Orchestra Populară „Chindia”, alături de solistele acesteia şi de invitatul special, interpretul Gelu Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rata şomajului în Dâmboviţa, semnificativ peste media pe ţară

La sfârşitul lunii septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistra în baza de date un număr de 10.435 şomeri din care 4.627 femei. În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.263 de persoane, precum şi şomerii neindemnizaţi, a căror pondere depăşeşte 85% din […]