Festivalul Medieval Dracula a pus din nou Târgoviştea pe harta oraşelor medievale

Vechea cetate de scaun a Târgoviştei a prins viaţă, sa întors în timp, iar aleile pavate cu piatră au fostdin nou animate de cavaleri, domniţe şi meşteşugari.
Timp de trei zile, 15-17 iunie, în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti-Târgovişte, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului Medieval Dracula care a pus din nou Târgoviştea pe harta oraşelor organizatoare de festivaluri medievale. Ateliere medievale, târg al meşterilor, expoziţii, spectacole pentru copii, concerte au făcut parte din programul Festivalului Dracula la Curtea Domnească Târgovişte. Deschiderea oficială a fost făcută de către primarul Cristian Stan. Au mai fost prezenţi: deputatul Claudia Gilia, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu,consilierul primarului, Cosmin Bozieru.
Cel mai aşteptat moment al serii de vineri a fost încântătoarea paradă a personajelor de inspiraţie istorică, a cailor, a trubadurilor pe traseul: Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească.
Festivalul Medieval Dracula, ajuns la cea de-a V-a ediţie, doreşte să fie o reiterare a unui trecut istoric valoros şi plasează evenimentele mult dincolo de caracterul comercial în încercarea de a crea comuniunea autentică a „breslelor” zilelor noastre. În aceste trei zile renaşte acel sentiment unic al apartenenţei la neamul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţii importante în comuna Răzvad

Este la jumătatea mandatului de primar şi împreună cu echipa sa de la Primărie, a muncit mult în toată această perioadă. Aşa se face că acum, comuna Răzvad are proiecte depuse, proiecte în derulare, dar şi proiecte finalizate. De la preluarea mandatului, 27 iunie 2016, primarul Emanuel Spătaru, viceprimarul Ionela […]