Published On: lun, iul. 10th, 2017

Festivalul Haidook Summer Fest de la Runcu

nichiduta.ro

Comuna dâmboviţeană Runcu de la poalele Leaotei a găzduit în acest weekend FestivalulHaidook Summer Fest, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie şi care are ca obiectiv reînvierea spiritului haiducesc ce arde mocnit în tinerele generaţii, de aceea nimic din ceea ce se întâmplă la Haidook Summer Fest nu este ales întâmplător. Evenimentul a avut loc în Vârf la ln din satul Brebu şi a reunit invitaţi de renume internaţional.
Edilul Gheorghe Brebeanu ne-a vorbit despre zona Runcu, situată la poalele munţilor Leaota, o locaţie cu tradiţie. Legendele spun că este un ţinut în care legendarii haiduci sălăşluiau în inima codrului verde, localnicii oferindu-le adăpost şi hrană în vremuri de restrişte.
lonuţ Popescu, organizatorul evenimentului ne-a vorbit despre Festivalul Haidook Summer Fest care şi-a propus să sărbătorească tradiţia românească de origine haiducească şi legătura profundă dintre călăreţ şi calul său, de aceea au avut loc o serie de activităţi specific în cadrul festivalului, printre care: moment de dresură cu cai, demonstraţii de talent în arta călăriei şi competiţii călare. Aşadar Haidook Summer Fest este despre NATURĂ, CAI Şl TRADIŢIE.
Denis Ştefan, actor şi mare iubitor de cai a încântat publicul cu demonstraţii de dresaj natural şi garrocha.
De la acest eveniment nu a lipsit nici naistul Nicolae Voiculeţ care a avut un rol important în spectacol făcut de Miron Bococi, maestrul vrăjitor de cai din Spania, care a venit la Runcu împreună cu ai săi cai, amintindu-ne cum era cu fraţia oamenilor cu caii pe vremea haiducilor.
Festivalul Haidook Summer Fest este organizat de Asociatia Ride Wild Carpathia cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Runcu şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Nu au lipsit muzica şi bucatele alese la ceaun. Razie a

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente