Festivalul Dovleacului, la cea de-a XVI-a ediţie

De 16 ani, locuitorii comunei Vulcana Pandele au transformat dovleacul cel bun de plăcinte într-o emblemă a toamnei. Dovleacului i-a fost închinat şi un festival, în care toţi participanţii se pot mândri cu roadele strânse, dar şi renumita plăcintă cu dovleac. Acest eveniment are loc în fiecare an, de Sfânta Preacuvioasa Parachiva şi ne demonstrează cu tărie că de la an la an cultura şi tradiţiile sunt la mare preţ în Vulcana Pandele. Duminică, la Vulcana Pandele s-a desfăşurat cea de-a XVI-a ediţie Festivalului Dovleacului. Sufletul acestui festival este Florina Voicu, directorul Căminului Cultural „Izvor de apă vie „.
Autorităţile locale îi oferă tot sprijinul în realizarea acestor manifestări culturale. Anul acesta un sprijin a acordat şi Cerasela Roşoiu, directorul de la Ceres Pucioasa.
Devenit deja tradiţie, festivalul are ca atracţie principală plăcinta cu dovleac, dovleacul, distracţia şi voia bună!
Gospodinele din Vulcana Pandele au realizat o plăcintă lungă de 16 metri pentru a marca a XVI-a ediţie a Festivalului Dovleacului.
Au mai fost prezenţi la eveniment: vicepreşedintele CJ, Luciana Cristea, administratorul public al judeţului Ionuţ Săvoiu, parlamentarii Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan, Claudia Gilia, Carmen Holban, Oana Vlăducă, fostul deputat Ana Gheorghe, directorul LDP Dâmboviţa, Cristian Avanu şi alţi invitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgul de Sfânta Parascheva şi "Festivalul Plăcintelor"

Pe 14 octombrie, creştinii prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasa Parascheva. Pentru locuitorii comunei dâmboviţene Cândeşti, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva sau cum mai este cunoscută în tradiţia popular de Sfânta Vineri de Toamnă, este una de o însemnătate aparte. În comuna dâmboviţeană Cândeşti are loc Târgul Anual de Sfânta Parascheva, iar de […]